Samo mjeseca dana prije srčanog udara tijelo vam šalje UPOZORENJE: Pratite ovih 5 znakova da ste u velikoj opasnosti!

Određeni i prepoznatljivi simptomi se mogu pojaviti kod nekog pojedinca do mjesec dana prije nego li se desi srcano udar i radi toga morate da budete na velikom oprezu.

 

  1. NAJPRIJE UMOR:

Žene jako cesto navode neobjasnjivu iscrpljenost koja se javlja kao neko od upozorenja da se dešava srcani udar. Kako dan ide jednostavne aktivnosti kao sto su spremanje kreveta ili tusiranje mogu da budu tezi a umor vam se dosta povecava.

 

2. OSJEĆAJ NELAGODE OKO GRUDNOG KOŠA:

Obraćanje velike pažnje na bol u grudima je jako vazno za muškarce jer je to kao glavni rani znak za udar. Međutim jako je vazno napomenuti da oko 30 posto zena osjete ovaj simptom koji je zaista specifican. Cesto osjetite nelagodnost u rukama a to je najprije u lijevoj ruci, vilici, vratu i ramenima.

 

 

3.NESANICA

 

Doživljavanje nesanice moze da bude uznemirujuce jer dovede do umora, problema sa fokusiranjem i problema sa razdrazljivosti. Postoji nekoliko potencijalnih uzroka od nesanice, stres depresiju i medicinska stanja i odredene lijekove.  Od velikog znacaja je ovaj problem da se rijesi sto prije svi ovi problemi sa snom imaju stetne efekte za zdravlje.

 

4.KRATKOĆA DAHA:

Ako osjetite da malo unosite kisika, koji se inace naziva kratak dah to moze da vam dovede do osjecaja vrtoglavice i nekih problema oko toga. Jako je vazno da se spomene da je ovo specificina simptom koji nije ogranicen na neki određeni bol i moze da se manifestuje do sest mjeseci prije nego li ce se desiti srcani udar.

 

5. SRČANI RITAM NEPRAVILAN:

 

Kada se desavaju napadi panike ili anksioznosti posebno kod zena jako cesto moze se vidjeti i osjetiti da se desavaju epizode preskakanja ili nepravilnog rada srca u ovom slucaju. Ovi nepravilni otkucaji mogu da traju 1 do 2 minute i mogu da dovedu do simptoma kao sto su vrtoglavica ili neki veliki umor.