Simptomi koji se pojavljuju ujutro ukazuju na rak: Ako se probudite s ovim stanjem, odmah posjetite ljekara

Njihovo trenutačno prepoznavanje ključno je i ne smije se zanemariti.

Rutinski probir ključan je za rano otkrivanje raka, budući da je bolest često nedostižna i teško ju je identificirati. Do trenutka kada se pojave vidljivi simptomi, rak je tipično napredovao u uznapredovali stadij, što naglašava važnost pravodobne eliminacije kao mjere opreza.

Mnogi pojedinci ne potraže liječničku pomoć na vrijeme zbog neupadljive i neobične prirode simptoma raka. Farmaceut Abbas Kanani iz Chemist Click-a tvrdi da ako imate dugotrajne jutarnje simptome, oni nedvojbeno ukazuju na rak.

Prema njegovim riječima, potencijalna indikacija na koju treba obratiti pozornost je stalna bol u grlu nakon buđenja, koju karakterizira ista razina nelagode i koja traje dulje od dva tjedna. Posebno je važno obratiti pažnju na svaki kašalj koji se javlja posebno ujutro. Nakon buđenja, pušači često osjećaju kašalj. Unatoč tome, nužno je potražiti liječničku pomoć ako ovaj kašalj potraje dulje od dva tjedna.

Ako ste pušač, liječnici ističu da to vrijedi još više. Abbas ističe da dnevni umor služi kao pokazatelj da je neophodno zakazati pregled kod liječnika.

Iako je uobičajeno osjetiti jutarnji umor, važno je obratiti pažnju ako se osjećate neuobičajeno umorno ili ako umor traje tijekom dana; u takvim slučajevima liječnici preporučuju zakazivanje pregleda.