SLAVNA RUSKA TRAVARKA TVRDI Ovo je najljekovitija biljka na svijetu, “Zbog nje nikad nisam otišla kod doktora, a imam 82 godine”

Stolisnik, poznat i kao stolisnik ili pseća pšenica, često se smatra korovom na poljoprivrednim površinama i voćnjacima. Međutim, iako je poznat kao neželjena biljka, stolisnik ima vrijednost kao prirodni lijek. On je poznat po svojoj sposobnosti čišćenja krvi i limfe, čišćenja želuca te ublažavanja raznih zdravstvenih tegoba.

Stolisnik može narasti do visine od 1 metra i sadrži raznovrstan niz sastojaka, uključujući karotene, proteine, mineralne soli, jabučnu kiselinu, vitamin C, vitamine A i B, željezo, kalcij, kalij, eterična ulja, šećer i saponine.

Ova višenamjenska biljka koristi se za rješavanje različitih zdravstvenih problema kao što su upale, gastrointestinalni problemi, bolesti jetre, hemoroidi, prostatitis, reumatizam, giht, kožne bolesti i mnoga druga stanja.

Otkrijte niz recepata koji ne samo da vam pružaju upute za pripremu čaja, već i za izradu različitih ljekovitih pripravaka.

Za čišćenje krvi i ublažavanje artritisa,

  • pomiješajte 30 g stolisnika s
  • 10 g slatke paprike.
  • Dodajte 4 žlice te mješavine u 1/2 litre kipuće vode, ostavite da se ohladi i procijedite. Konzumirajte u tri odvojene doze prije jela.

Za standardni čaj od stolisnika, pomiješajte tri žlice usitnjenog korijena s jednom litrom vode, kuhajte dok se količina vode ne smanji za pola, procijedite i pijte u tri odvojene doze dnevno tijekom 40 dana u svrhu detoksikacije.

Za suzbijanje infekcija, zagrijte 2 litre bijelog vina, dodajte 4 žlice stolisnika, kuhajte pola sata, procijedite i pijte dvije porcije dnevno.

Stolisnik se sakuplja u kasnoj jeseni ili rano proljeće, peru, suše i režu prije pohrane u dobro prozračenim prostorima.

Napomena: Ako niste sigurni kako prepoznati stolisnik, možete ga kupiti u trgovinama zdrave hrane ili kao dijetetski ekstrakt posebno namijenjen osobama s dijabetesom.