Slučaj iz Bosne koji je rasplakao region: Sestre prodale stan, brat im beskućnik, nema ni godinama ličnu! “Pokrijem se sa dvije deke i sutim, ne jedem po tri dana.”

Njegovo ime je Neđo Bejatović koji inače je porijeklom iz NEVESINJA i on 50 godina zivi u Zenici. Ali on vec 17 godina je sam, beskućnik i nema stalno mjesto prebavilašta i to radi odluka radi njegovih sestara koji su odlucili da prodaju ocev stan u kojem je on tada boravio.

Svi koji poznaju Alena iz Zenice , znaju da je on spasio od surovih zimskih dana jer su njegovi uvjeti za spavanje tada bili sve ali ne dostojanstveno jednom covjeku. Tada mu je pomogao kolega.

On nema sluzbene dokumentacije, nema bankovnog računa, licne karte ni ti mobilni telefon. On postoi u Zenici bez ikakve evidencije da on i postoji. Kada su mu se sestre odselile vise nema nikog da provjera ga da vidi da li je ziv ili zdrav.

Nema nikakvih dostupnih zapisa da je njega napustial porodica.

 

10 godina je zivio u nekom smjestaju bez grijanja i icega. On kaze da je ovisio o drugim ljudima, da ga hrane, da pronalazi sam sebi hranu a zivotne okolnosti koje su mu se desile su zaista strasno teške.