ŠOK OBRAĆANJE KARLEUŠE MILANU POPOVIĆU Javno stala na Severininu stranu: Šta bih ti radila, zatrudneo bi! Ako te nagazim…

Nedavno je spor oko starateljstva nad njenim 12-godišnjim sinom završio nepovoljno za hrvatsku pjevačicu Severinu. Vrhovni sud u Zagrebu donio je konačnu odluku o potpunom starateljstvu ocu, biznismenu Milanu Popoviću.

Pevačica je dobila podršku mnogih javnih ličnosti, među kojima je i Jelena Karleuša, koja je otvoreno izrazila razočaranje ishodom.

Sada, draga moja braćo, moram pohvaliti vaše poštenje, jer smo svjedoci dugotrajne nepravde prema ovoj ženi i potpuno smo siti. Moram se pozabaviti i pominjanjem Srbije kasnije… O, moj Bože… Da je Severina ranije tražila našu pomoć, ova stvar bi bila odavno riješena. Naš tim vještih advokata daleko nadmašuje njene amaterske napore. A pošto bi dotični pojedinci koji su na uticajnim pozicijama mogli da naiđu na ovaj tekst, mogu samo da im kažem: Brate moj Srbine, samo da mogu da te učinim prvim čovekom koji je doživeo trudnoću i godinama nosio dete! Ti nisi pravi Srbin, jesi… Molim te, uzdrži se od lajanja, jer ja sam dobro upućen u drskost… Da ti zgazim prste, direktno bih ti se suprotstavio. Lako je pokazati hrabrost iza paravana, ali slučajno poznajem pojedince koji posjeduju znatno više bogatstva od vas. Jelena, koja je ovu poruku jasno sastavila u stanju bijesa, burno reaguje na nepravde i maltretiranje žena, ali i marginalizovanih zajednica.

Skrećemo vam pažnju da je Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, iznio svoje stajalište u vezi s pjevačičinim slučajem i odlukom Vrhovnog suda da joj se oduzme pravo na starateljstvo nad sinom.

Milanović je izrazio nesigurnost i neupućenost u ovu materiju, navodeći da to traje već značajan period od devet godina. Nagađao je da je dječak koji je umiješan u situaciju možda već iskusio efekte stresa i anksioznosti, što je možda čak dovelo do preranog sijedenja kose ili pada mentalnog zdravlja.