SRPSKOJ GLUMICI SL0MILI KIČMU PRI POROĐAJU: Napustila je Srbiju i nikad više nije rađala

Uznemirujuće informacije o maltretiranju žena tokom porođaja imale su veliki uticaj na ljude, a nedavni incidenti u Srbiji zorno naglašavaju mučno iskustvo koje je doživela glumica Ivana Jovanović. Poznata po zadivljujućoj ulozi u hvaljenoj seriji “Greh njene majke”, Jovanovićeva se suočila sa neverovatno izazovnim porodom. Ona snažno tvrdi da je trebalo napraviti carski rez, ističući da je to greška.

Ivana je ispričala rođenje svoje pozamašne bebe Viktora od četiri i po kilograma, koje se dogodilo dok je bila pod epiduralnom anestezijom. Shodno tome, nije bila svjesna bilo kakvih kontrakcija ili osjećaja u donjem dijelu tijela. Ipak, na kraju je saznala da je doktor izvršio preveliki pritisak na njen abdomen tokom porođaja, što je dovelo do nenamjernog prijeloma tri pršljena. Tek nakon što je anestezija popustila, Ivana je saznala za ovu povredu.

Glumica je, usred nepodnošljive agonije, izjavila da je upravo ovaj događaj možda bio ključni trenutak koji ju je naveo da se odrekne ideje o porođaju. To je podstaklo njenu odluku da se iz Srbije preseli u Sjedinjene Američke Države. “Iako imam duboku naklonost prema Beogradu, moja čežnja da se uronim u različite kulture oduvek je bila jaka”, objasnila je ona. „U početku sam stigao u Los Anđeles kao običan turista, ali mi nije trebalo dugo da shvatim da ovaj grad, sa svojom zadivljujućom prirodnom lepotom, veličanstvenim okeanom i prihvatanjem pojedinaca koji prihvataju slobodu i sreću bez osude, ponudio mnogo njegujući ambijent za mog sina Viktora”, otkrila je ona u intervjuu za News.

Započevši svoje putovanje u Los Anđelesu, bez napora je izbalansirala brojne profesije. Služiti kao domaćin za događaje u restoranima, podučavati jogu i doprinositi kolumni časopisa samo su neke od njenih raznolikih aktivnosti. Nakon provedenog vremena u užurbanom gradu, preselila se u Idaho, uživajući u ljepoti veličanstvenih planina. Zadovoljna i bez kajanja, ona samouvereno izražava svoje ispunjenje izabranom karijerom u oblasti glume.