Šta se desilo? Kase u LIDL prodavnicama prazne-svi su ogorčeni, ne mogu da vjeruju da se ovo dešava na KASAMA!

Jasno vam je da je Lidl jedan od trgovanskih lanaca jedan od jako poznatih u cijeloj Evropi ali sada i sire ali ono sto se dešava kod radnika koji su zaposleni u ovoj firmi to jeste nesto sto se desava samo njima i nikome drugome.

Zadnjih nekoliko godina LIDL se siri i na Balkan, u Srbiji, Hrvatskoj, uskoro stize u Bosnu i Hercegovinu, Makedonija, Crna Gora ali i tako dalje.

Prije samo nekoliko dana kasirka koja je inace tek zaposlena u Lidl je odlucila da da intervju i onda je ona jednostavno morala da da otkaz nakon 7 dana koje je provela na poslu. Nije mogla da vjeruje da radnici rade u takvim uslovima to jeste da poslodavci ni u jednom trenutku ne paze na radnike. oVDJE SE RADI O tome da su postavljene kamere koje prate radnike na kasama ali i objektima. Ukoliko radnih ne uradi 8 sati onda im se to naravno odbije od plate. Dnevna pauza od 30 minuta ne postoji i tu se radnik gleda kao robot da nema kada ni da jede ni da pije.

 

Veliki broj ljudi su jednostavno ostali zgrozeni informacijama i na prvu ne mogu da vjeruju da se radnici ovoliko iskoristavaju. IAko su smatrali svi da je LIDL jako ugledna firma na kraju se ispostavilo nesto drugacije.