‘Stavio sam dve kocke šećera u maramicu i otišao kod babe Vange sa Brenom Rekla je kada ću umrijeti’: Saša Popović šokiran!

Tijekom svog vremena u bivšoj Jugoslaviji, Saša Popović i Bren bili su srdačno dočekani, što je cijenjenje koje traje godinama. Sada se pozabavimo njihovim nezaboravnim susretom s bakom Vangom.

Saša Popović, poznati srpski glazbenik i idejni tvorac kultnog benda Slatki greh, stekao je široku slavu u doba bivše Jugoslavije. Uz talentiranu Brennu i njihove kolege iz benda, krenuli su na globalno glazbeno putovanje, ostavljajući neizbrisiv trag u svakom kutku svijeta. Osvrćući se na nezaboravan susret s legendarnom Babom Vangom, Saša se živo prisjeća tog iskustva.

Tijekom našeg koncertnog putovanja u Bugarsku, obaviješteni smo da ćemo imati priliku sresti Babu Vangu u 23 sata. Kako bismo se pripremile za sastanak, Brenna i ja smo pojeli po dvije kocke šećera. Večer prije našeg posjeta pažljivo smo zamotali kockice šećera u salvete i stavili ih ispod jastuka. Sljedećeg dana poklonili smo kockice šećera babi Vangi, savjetujući da joj ne nudimo nikakav novac ili materijalna dobra jer ona već posjeduje sve, uključujući auto, kuću, pa čak i carinika. Dok smo dolazili do nje, putovali smo kilometrima uz brojne šatore u kojima su se smjestile tisuće ljudi koji su 15 dana čekali na zakazane termine. Vanga je tog dana imala četiri posjete, tijekom kojih je davala smjernice, tečno razgovarajući na srpskom jeziku. Ovo nezaboravno iskustvo Popović je ispričao u intervjuu za “Alo!”

Po našem dolasku, Brenna je ljubazno pozdravila i mene i mog suputnika. U želji da ostavim trajan dojam, izrazio sam želju da budem prvi. Međutim, kad je ljubazno zamolila da skinem naočale, s poštovanjem sam to odbio, što ju je navelo da me podsjeti na važnost ponašanja i potrebu da zadržim svaku riječ koju mi ​​je uputila.

Ne gubeći vrijeme, počela je brzo govoriti, obavještavajući me o mojoj dobi od 37 godina, tragičnoj prometnoj nesreći koja je odnijela život mog oca, samotnjačkoj egzistenciji moje majke i činjenici da više ne pali svijeće za slavu, kako je on upozorava.

Prema njezinim riječima, moj crveni auto, koji je kupljen u Beču, zaista je izuzetan. Čak mi je kao dokaz povjerila dokumente izrađene u Beču. Nadalje, predvidjela je da će organizacija kojoj trenutno pripadam prestati postojati u roku od godinu dana i da će se njeni članovi raspršiti. Vrijedno je napomenuti da smo u kolovozu 1991. održali izvanredan koncert koji je privukao zapanjujuću publiku od čak 120.000 ljudi.

Nakon toga se nasmijala i pohvalila moje pjevačke sposobnosti, unatoč činjenici da sam bio jedini član naše grupe koji se suzdržavao od pjevanja. Kao da to nije dovoljno iznenađujuće, nastavila je proricati da ću do 48. godine biti zvijezda popularne srpske estrade. Brenna i ja smo s nevjericom razmijenili poglede čuvši ovo neočekivano otkriće.

Tijekom našeg razgovora raspitivao sam se o vremenu vjenčanja moje djevojke. U tom je trenutku već bila četiri mjeseca trudna. Vanga, glasovita vidovnjakinja, obavijestila me da za bebu nema budućnosti i da će našoj vezi doći kraj 5. siječnja. Nevjerojatno, sva su se njezina predviđanja pokazala točnima. Pred kraj našeg razgovora Vanga je otkrila da ću prirodnom smrću umrijeti u 86. godini života. Ova otkrića prenio je Saša Popović.