SUPERĆELIJSKA OLUJA NAPRAVILA VELIKU ŠTETU U SRBIJI: Uništeni usevi, vetar lomio drveće, grad tukao sve pred sobom! (VIDEO)

Jučer je Srbiju pogodilo još jedno snažno nevrijeme obilježeno obilnim padavinama, grmljavinom i jakim udarima vjetra.

Srbija je doživjela značajna razaranja u raznim područjima zbog jakih vjetrova i velike tuče.

Kako javlja RTS, pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Davor Vidović izvijestio je da je trenutno izvanredno stanje uvedeno u ukupno sedam gradova i općina.

Vidović dodaje da su u dva slučaja vanredne situacije u celom gradu Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, kao iu četiri opštine: Šid, Ruma, Irig i Sečanj. Dodatno, izvanredno stanje bilo je na određenom dijelu općine Požega.

Posljednjih dana dogodilo se ukupno 495 incidenata koji su zahtijevali hitnu reakciju vatrogasaca. Dodatno, u gašenju ovih hitnih događaja aktivno su sudjelovale značajne snage od 1186 vatrogasaca, opremljenih s 454 vozila, kao i 172 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi.

Prema Vidovićevim riječima, najveći dio intervencija sastojao se od čišćenja srušenih stabala, sanacije oštećenja na fasadi te gašenja nekoliko požara izazvanih udarima groma.

“Prema Vidovićevim riječima, jučer su uloženi veliki napori na saniranju posljedica nedavnog nevremena koje je pogodilo Srbiju, no u poslijepodnevnim satima došlo je do dodatnih komplikacija zbog kojih je bila potrebna dodatna naša intervencija.

Na raznim društvenim mrežama dijele se brojne fotografije i video snimci koji dokumentiraju razorne posljedice superćelijske oluje koja je poharala značajan dio Srbije. Ti vizualni zapisi potiču s raznih lokacija poput Kraljeva, Zaječara, Bačke Palanke…

2 thoughts on “SUPERĆELIJSKA OLUJA NAPRAVILA VELIKU ŠTETU U SRBIJI: Uništeni usevi, vetar lomio drveće, grad tukao sve pred sobom! (VIDEO)

  1. I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *