MONAH ARSENIJE TVRDI DA POSTOJE 3 ZNAKA DA NOSITE PORODIČNO PROKLETSTVO: “Samo pogledajte svoju decu i videćete”

Javnost je ostala zatečena stavom monaha Arsenija o Ani Ivanović, koji je odmah izazvao sveopću znatiželju. No, ovo nije prvi slučaj da je redovnik plijenio javnost svojim nekonvencionalnim pogledima. Tijekom rasprave o obiteljskom prokletstvu iznio je zapanjujuća otkrića.

Nositi Krista u sebi je odlika smirene osobe. Dobro je poznata istina da ne može svatko postići uzvišene standarde golemog posta, izvanrednih postignuća i uzvišenih težnji. Međutim, Krist ih nije predstavio kao vrhunske ideale – bdjenje, podnošenje gladi i žeđi, bavljenje molitvom… Ideal koji je Krist uveo bila je poniznost. To je mirno priznanje vlastite ranjivosti. I na taj će način “oni koji se ponize biti uzdignuti.” Jednostavno priznanje činjenice da sam slab i pogrešiv već je značajno postignuće, kako je rekao redovnik.

Dopustio je svima da izraze svoje uvjerenje da ne mogu postići značajna postignuća i da prihvate ono što su smatrali svojim ograničenjima. Nasuprot tome, Luciferov standard je dosljedno nadmašivati ​​druge, trajno održavati položaj nadmoći, nikada ne iskusiti zadovoljstvo, pa čak i upuštati se u prijevaru preuzimajući dojam nadmoći.

Svatko od nas se bavi performansom. Svi preuzimamo različite uloge, osobito kada je u pitanju naša online prisutnost. Na platformama poput Facebooka njegujemo svoje profile dijeleći najslikovitije fotografije i pronicave misli. Međutim, kada nekoga osobno sretnemo, možda ženu u prirodnom okruženju, i shvatimo da ona ne posjeduje istu razinu fizičke privlačnosti ili inteligencije kao što je prikazano na društvenim mrežama, često izražavamo osjećaje da smo prevareni ili zavedeni.

Ne može srpski pojedinac prihvatiti vodstvo inteligentnijeg sunarodnjaka. Iako su svjesni vlastite nadmoći i izvrsnosti, ne mogu se pokoriti. Umjesto da priznaju nadmoćne sposobnosti svog suputnika i ponude podršku, govoreći: “Brate, ti posjeduješ veće sposobnosti od mene, preuzmi vodstvo, a ja ću stajati uz tebe – zajedno ćemo biti jači”, oni se odlučuju uključiti u sukob sve dok uspješno ne umanje nadmoćnog suparnika. Ideja da se dopusti kompetentnijim pojedincima da nas vode nešto je čemu se žestoko protivimo.

Lucifer posjeduje opsežan niz prilika da nas zavede na krivi put i on ih iskorištava. Ipak, Krist neće dopustiti konačnu prijevaru. Sve dok mi sami to ne dopustimo, Lucifer nas nikada neće uspjeti prevariti. Bog želi da imamo slobodnu volju, ali bitno je prepoznati da je neznanje težak prijestup. Tijekom života pruža nam se prilika za stjecanje znanja. Ako se nismo upoznali sa Svetim pismom, ostavljamo se podložnima prijevari. Stoga, pojava čuda ostaje jasna mogućnost.

Prema riječima monaha Arsenija, izvanredan aspekt je prisutnost vjeronauke u Srbiji. On žarko preklinje Boga da ponovno uspostavi ljubav i sklad među pojedincima.

Postignuće stjecanja ljubavi u nečijem srcu je izvanredno postignuće koje rezultira ljubavlju za cijelo čovječanstvo. Ovo postignuće se postiže stanjem smirenosti. To je potraga za idealom koja zahtijeva golem trud. Opterećeni smo posljedicama istočnog grijeha. Iako nismo krivi, ipak snosimo posljedice. Kad se netko rodi u obitelji s generacijskim prokletstvom, koje proizlazi iz djela njegovih pradjedova i prabaka, Bog povlači svoju prisutnost iz te loze. Posljedično, pojavljuje se demonska sila koja tlači buduće generacije. Ta se potlačenost očituje kroz rađanje djece koja pokazuju osobine nezgrapnosti, tvrdoglavosti i neposlušnosti.

I u tom trenutku monah Arsenije nastavlja da obrazlaže događaje koji su usledili.

Dijete napušta njihov dom i ulazi u zločinački život. Do ove pojave dolazi zbog sve većeg utjecaja i zlonamjernosti demonskih sila, koje ciljaju na djecu koja su posebno osjetljiva i perceptivna. Demona privlače oni pojedinci koji imaju potencijal za veličinu. U slučaju da ti pojedinci ne uspiju doprinijeti nešto značajno čovječanstvu, Lucifer će iskoristiti priliku da ih uhvati u zamku i namami na svoju stranu. Kao posljedica toga, ti pojedinci podnose ogromnu patnju i pretvaraju se u ono što u konačnici postaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *