“Supruga je ustala od stola jer joj smeta kako moja majka jede…”

Decko kada se ozenio nije bio sam, zivio je sa svojom starom majkom. jedan dan situacija je bila takva da je njegova supruga napustila jelo i otisla odmah u svoju sobu. Majka tada tuznog glasa rece: “Sine, idi za njom vidi da nije bolesna, nemoj da zaspi gladna. Sina uvijek pazi na svoju suprugu.”

On jeste tada pomislio da je njegova supruga bolesna pa je otisao za njom u sobu i pitao: “Ljubavi da li si bolesna? Zasto ne zelis da jedes sa nama?  A ona mu tada rece: “Ne mogu kada vidim prljave ruke od tvoje majke jednostavno ne mogu nikako da jedem, gadi mi se.”

Njene ruke su nborane bile, Sam oona zna koliko je teskih poslova morala da radi da bi mene podigla. Eto bas te ruke su smetale supruzi njegovoj. On upita: Pa sta sada ti meni predlazes? Ona rece: Najbolje bi bilo da je smjestis u staracki dom? On rece tada: “Ne brini ljubavi. Samo da si mi t dobro sve cu da uradim,Sutra cemo rijesitzi sve. ALi nemoj zaboraviti da smo sutra pozvani kod tvojih. Kada se vratimo moja majka odlazo u staracki dom. Povest cemo i nju na rucak kod tvojih.

Kada je dosao novi dan otisli su u goste kod supruge. Za sofrom nije bila majka njegova jer je bila u drugoj sobi. on je Sapatom pitao zasto njegove majke nema zasto ne jede sa njima a ona mu tada rece “Ne brini jede ona u drugoj sobi. pitao je da li je ona rekla da ona ostane u drugoj sobi a ona je rekla;”DA”

Kada je otpoceo razgovor za sofrom punac rece:

 

“Zete da li znas da nasa kcerka jedinica treba da ima svu srecu na svijetu. Ima pravo da zivi samo sa tobom u kuci.Zato od tebe ocekujem da nadjes rjesenje za majku.”

 

Kada je jelo postavljeno svi su poceli da jedu sem njega a onda punac rece: Zasto ti zete ne jedes, sta je sa tobom”

On recei: KAda vidim vase prljave ruku ne mogu ne jede mi se. Svi su ostalo bez teksta.