Svaka žena ovo radi: Prestanite da nosite gumice na rukama- KADA VIDITE KOLIKO JE OPASNO ODMAH ĆE TE PRESTATI TO RADITI

Jako veliki broj zena ovo radi sebi a moramo da kazemo da je ovo jedna vrsta opasne stvari. Kao sto mozete da vidite u samom naslovu ovo je navika koju svi rade. Zene jako vole da uvijek imaju pri ruci neku gumicu za kosu da bi u nekim situacijama svezale kosu a onda to nose oko zgloba tacnije oko ruku.

 

Jedan od ljekara porodicne medicine je sve upozorio koliko to moze da bude opasno pogotov za malu djecu ali i odrasle. Zene kada nose te gumie ne obracaju paznju gdje se gumice sve te nadju i koje povrsine diraju pogotov kada se ide u javni wc, posjecuju razne radnje , diraju odjecu pa i peru ruke ali naravn ne opere se sve bakterije sa gumice i samim tim dovodite u rizik da se te bakterije unesu u vase tijelo.

 

Ovo je zaista jedan od opasnih rizika ali da stvar bude gora to se dešava da mozete i svojoj porodici i muzu da napravite problem kada pravite hranu  i opet sve te bakterije mogu da dospiju u hrani a niko to ne zeli. Zato odmah skinite tu gumicu i prestanite da imate i koristite tako opasnu naviku.