SVAKO BEZ MAJKE JE RANJENA PTICA SLOMLJENE DUŠE: Kada majka umre dio srca odlazi za njom ZAUVIJEK

U zivotu svakog pojedinca majka je jako bitna osoba. njena briga nadmasuju svaciju brigu jer se ona brine o potrebama na nacin koji je neusporediv sa bilo cijim drugim. Ona ostaje uz nas iako su sve okolnosti oko nas takve, uvijek pruzi njezne rijeci, topao zagrljaj i ususka nas u krevet bez obzira koliko godina imali.

Cak i kada su mracni trenutci oko nas, ona je tu oko nas, pruza podrsku i vodstvu da sve mi izdrzimo i jednostasvno otklanja svaki opstanak.

Izmedju majke i njene djece veza je jednostavno neuporediva i ljubav nadilazi sva vremena pa cak i samu smrt. Ovo je duboka veza koja je skovana sama od pocetka i traje iako majka fizicku mozda nije tu. Ona je vjecni cuvar i uvijek cemo je drzati u svom srcu kao i ona nas.

Odsustvo njenog prisustva dovodi nas do toga da se osjecamo nepotpuni. Kao da djelic same nase sustine je otisao. bilo da smo imali srecu da budemo uz nasu majku do zadnjih trenutka ili nam je uskracena prilika da se oprostimo od nje, gubitak majke je takav da mijenja cijeli nas svijet. Od ove tecke pa nadalje nas zivot postaje drugacije i sve se mijenja

Nakon sto ostane bez majke,covjek prolazi kroz razne transformacije kao da mu je izmijenjena cijela sustina. Srce boli, svijet se raspada i to sve u komadice.

Ne postoji nacin da se spremite za ovo iskustvo nikada. Kada god bi se to desilo zateci ce vas nespremne. To nikada niko ne ocekuje i nikada nece biti pravi trenutak za to.