“Sve ste vi iste, razmažene, samo kukate, ustaj i šetaj.” Strašna ispovest Jelene o porođaju i ljekaru iz Sremske Mitrovice! SINA NIKADA NISAM DOVELA KUĆI

Kako je ispričala mlada majka Marica M. koja ima 26 godina ona je dozivjela stravično akusersko nasilje u Opstoj bolnici nakon cega joj i dijete umire. Radi postporođajnih komplikacija beba je prebačena u bolnicu u Novi Sad, Vojvodina ali ljekari nisz mogli nista mnogo da urade, Majka je cijeli slučaj prenijela medijima kako bi upozorila sve zene na nepaznju ovog ginekologa. Nakon saznanja o ovoj tragediji, slikama, vodjeni su razgovori sa jos jednom djevojkom koja tvrdi da je trpila nasilje prije 15 mjeseci. Ona tvrdi da je ljekar M.M koji je uhapšen u peta veče. Ona je jedva cekala da svog sina vrati kuci zivot a to se nije desilo.

Ja sam imala dobru komunikaciju sa ljekarom. Dođem na pregled, pregleda me i sve bude uredu. Stekla sam veliko povjerenje. Morala sam biti iskrena i morala sam da odaberrm ljekara. Morala sam nekog imati da bi imala nekog i kada dodjem na prođaj to tako ide.

Nakon 9 mjeseci sve je bilo savršeno a porod je krenuo u 42 nedelji. Porađam se osam dana od termina. Narucio me da dodjem kod njega u privatnu ordinaciju gdje me je nejgova babica pregledala ali se nista nije desavalo. Babica mi je dala vaginaletu.