ŽENE U MENOPAUZI TREBA DA JEDU OVU NAMIRNICU, ISTOPIT ĆETE SALO: Snižava šećer i holesterol, smanjuje apetit!

Za žene u menopauzi postoji jako preporučena hrana koja pomaže u gubitku težine. Avokado, super zdrava keto hrana, krije ključ ove tajne!
Upravljanje težinom postaje izazov za brojne žene kako ulaze u menopauzu. Iako se uobičajeno vjeruje da su krivi loš izbor ishrane i nedovoljna fizička aktivnost, realnost je da hormonske fluktuacije također mogu igrati štetnu ulogu u sastavu tijela. Kako se nivoi estrogena i progesterona smanjuju, povećava se vjerovatnoća da ćete dobiti na težini.
Održavanje dobro zaokružene prehrane, bavljenje redovnim fizičkim aktivnostima i uključivanje praksi detoksikacije su od suštinskog značaja u borbi protiv gojaznosti. Ključno je izbjegavati određenu hranu, uključujući poslastice pune šećera, masna i previše slana jela, te brzu hranu, između ostalog. S druge strane, postoje specifične namirnice koje se jako preporučuju i koje mogu pomoći u nastojanjima da izgubite težinu. Među ovim korisnim opcijama nalazi se moćni avokado.
Uz broj kalorija od 234, jedan avokado srednje veličine može se pohvaliti prisustvom mansoa, ali to ne znači povećanje težine kada uključite ovu superhranu u svoju ishranu. Naučno je dokazano da jedinstvena mješavina vlakana i masti koja se nalazi u ovom voću izaziva dugotrajan osjećaj sitosti i smanjuje ukupni apetit.

Na osnovu nalaza studije, pojedinci koji uključuju avokado u svoju ishranu imaju tendenciju da unose manje kalorija tokom dana i dožive gubitak težine kada odaberu avokado kao opciju za ručak. Osim toga, avokado je prepoznat kao hrana koja posjeduje sposobnost regulacije nivoa estrogena.
Avokado sadrži šećer poznat kao manoheptuloza, koji igra ulogu u poboljšanju korištenja inzulina i smanjenju inzulinske rezistencije. Ovaj jedinstveni šećer, zajedno s optimalnom kombinacijom biljnih masti, vlakana i ugljikohidrata koji se nalaze u avokadu, šalje signale vašem tijelu da poboljša sagorijevanje masti.
Avokado, poznat kao “keto hrana”, aktivira način sagorevanja masti u telu inhibirajući skladištenje masti, olakšavajući tako prirodan proces upravljanja težinom.
Avokado nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti osim pomoći u gubitku težine; jačaju imunitet, nadmašuju banane po sadržaju kalijuma, daju dovoljno vlakana, široku lepezu vitamina i minerala, snižavaju holesterol i promovišu optimalno zdravlje očiju i vid.