Svekrva se riješila lisnih uši za nekoliko sekundi: biljke koje uzgaja toliko su zdrave da su joj čak i susjedi zavidni

Za one koji dijele afinitete prema biljkama i uživaju unijeti ljepotu Dunava u svoje domove, sljedeći scenarij može zvučati poznato. Zamislite ovo: lisne uši neočekivano napadaju vašu dnevnu sobu, probijajući se kroz sve vaše voljeno cvijeće u saksiji. Ali ne brinite, jer imamo izvrsno rješenje za uklanjanje ovih dosadnih lisnih uši. Dopustite nam da svoje znanje podijelimo s vama!

Otkrijte kolekciju domaćih lijekova koji se učinkovito bore protiv lisnih uši u vašem vrtu.

Jednostavnom kombinacijom joda i mlijeka možemo stvoriti vrlo učinkovitu prirodnu zaštitu od lisnih uši, koja nam osigurava sve što nam je potrebno.

Sastojci:

Za pripremu otopine pomiješajte

  • 5 ml joda sa
  • 100 ml mlijeka u bočici s raspršivačem od 2 litre i ubrizgajte štrcaljkom.

Pripremiti:

Započnite ulijevanjem 1 litre vode u bocu. Izvucite polovicu joda iz boce pomoću štrcaljke, zatim ga pomiješajte sa 100 ml mlijeka. Prisutnost joda uzrokovat će transformaciju mlijeka, pretvarajući ga u živahnu nijansu žute boje. Pažljivo ulijte jodirano mlijeko u bocu s 1 litrom vode. Mješavinu dobro promućkajte prije nego je upotrijebite kao sprej za biljke, uključujući ruže koje se uzgajaju u našem vrtu. Ovaj se pripravak može pohvaliti impresivnom otpornošću, učinkovito štiteći ne samo lisne uši, već i gljivične infekcije.