SVI SU POLUDJELI ZA PARADAJZ DIJETOM: Za 7 dana se gubi 10 KILOGRAMA, a tek da čujete KOLIKO MRŠAVITE ZA 3 DANA

Mršavljenje je moguće postići primjenom dijete s rajčicama, dokazane metode koja može dovesti do značajnog smanjenja do 10 kg unutar tjedan dana ili 3-4 kg u samo tri dana. Dijeta s rajčicama kapitalizira izvanredna svojstva soka od rajčice za koje je utvrđeno da pospješuje metabolizam. Rajčice sadrže posebnu vrstu nezasićenih masnih kiselina koje se aktivno bore protiv prekomjerne težine. Isprva potječući iz Japana, dijeta s rajčicama je od tada stekla široko priznanje diljem svijeta. Prije nego što krenete s ovim režimom prehrane, ključno je upoznati se s njegovim temeljnim principima kako biste postigli optimalne rezultate.

Za optimalan unos hranjivih tvari i vitamina, preporučljivo je odlučiti se za svježe rajčice, a ne za pržene, jer toplinska obrada tijekom prženja može umanjiti njihovu hranjivu vrijednost. Međutim, ako tražite drugačiji način uživanja u rajčicama, možete ih probati kuhati ili peći na niskoj temperaturi. Za razliku od prženja, ove metode kuhanja pomažu u zadržavanju korisnih svojstava povrća u većem stupnju.

Ako vam je cilj smršaviti 10 kg, ova varijanta dijete koja uključuje rajčice dobro će odgovarati vašim potrebama. Kada dođete do petog dana, sve što morate učiniti je zaokružiti natrag i ponoviti prva dva dana plana obroka.

Početni dan

Doručak:
Uživajte u jednostavnoj, ali zadovoljavajućoj kombinaciji kriške crnog kruha u kombinaciji sa savršeno zrelom rajčicom.
Međuobrok:
Napravite osvježavajuću salatu od rajčice kombinirajući jednu rajčicu s obilnom kapljicom maslinovog ulja i odabranim začinima po vašoj želji.
Ručak:
Rajčica umjerene veličine.
Večera:
Na tanjuru ćete naći kombinaciju dvije kuhane rajčice i tri mrkve srednje veličine.

Sljedećeg dana,

Doručak:
Jogurt sa smanjenim udjelom masti.
Međuobrok:
Prekrasna salata sastavljena od zrelih rajčica, hrskavih krastavaca, ljutog luka, slanih maslina i obilne kapljice svježe iscijeđenog soka od limuna, a sve začinjeno po želji.
Ručak:
Rajčica umjerene veličine.
Večera:
Da biste napravili ukusnu juhu od rajčice, jednostavno pomiješajte luk narezan na kockice, dvije žlice paste od rajčice, dvije šalice vode te začinite crnim paprom i soli.

Trećeg dana

Doručak:
Par kriški kruha.
Ručak:
Prepustite se ukusnom omletu napravljenom od dva jaja uz dvije sočne rajčice.
Međuobrok:
Možete uživati ​​u čaši osvježavajućeg soka od rajčice.
Večera:
Začinjene po ukusu, dvije aromatične rajčice oslobađaju svoju aromatičnu esenciju.

Četvrtog dana

Doručak:
Kombinacijom zrele rajčice s jednom kriškom tosta možete napraviti ukusan i jednostavan međuobrok.
Ručak:
Uživajte u divnom okusu 2 ½ šalice stručno pripremljene rajčice.
Međuobrok:
Jedna rajčica.
Večera:
Kombinacija dvije sočne rajčice i nježnog komada kuhane piletine.

Petog dana

Doručak:
Uživajte u prekrasnoj kombinaciji svježe pečenog kruha popraćenog čašom osvježavajućeg soka od rajčice, cijeđenog do savršenstva.
Ručak:
Par savršeno zrelih rajčica.
Međuobrok:
Par mrkvi umjerene veličine.
Večera:
Začinjeni po ukusu, kuhani krumpir, mrkva i rajčica spajaju se u divnu kombinaciju.

Dijeta s rajčicama predstavlja izbor nekompliciranih, ali učinkovitih obroka koji pridonose vašim ciljevima mršavljenja. Prilagodite dijetni jelovnik s rajčicama prema svojim željama i istražite uključivanje svoje omiljene hrane kako biste unijeli raznolikost u režim prehrane koji se inače ponavlja.

Obilje vitamina i minerala koji se nalaze u rajčici, poput vitamina A, C, K, folne kiseline i kalija, čine je nevjerojatno korisnim dodatkom prehrani. Dodatno, njihove visoke razine antioksidansa, posebice likopena, pomažu u borbi protiv štetnih slobodnih radikala i potencijalno smanjuju vjerojatnost raznih bolesti. Uključivanje rajčica u vaše obroke ne samo da podupire napore za mršavljenje, već i poboljšava vaše cjelokupno zdravlje i osjećaj vitalnosti.

Prije nego što započnete s bilo kojim režimom ishrane, nužno je potražiti savjet medicinskog stručnjaka ili stručnjaka za prehranu, osobito ako imate zdravstvenih problema ili trenutno uzimate lijekove. Adekvatna hidracija jednako je bitna, što zahtijeva konzumaciju dovoljne količine vode tijekom dana.

Uključivanje rajčica u dnevne obroke može se pokazati korisnim ne samo za mršavljenje, već i za poboljšanje općeg blagostanja, čineći ovu dijetu vrijednim pothvatom za pojedince koji traže zdrav i dugotrajan pristup postizanju svojih ciljeva mršavljenja.