VIŠENAMJENSKO ČIŠĆENJE S JEFTINIM ŠAMPONOM: OD VUNE DO PROZORA

Iako jeftini šamponi možda nisu najbolji izbor za očuvanje zdravlja vaše kose zbog niže kvalitete, ipak se mogu učinkovito koristiti za razne kućanske poslove.

Njega vunenih predmeta tijekom procesa pranja

Ako želite očistiti svoje vunene džempere i kape, razmislite o korištenju šampona umjesto običnog deterdženta za pranje rublja. Možda ćete se ugodno iznenaditi rezultatima jer će vuneni predmeti postati osjetno mekši i ugodniji na dodir.

Čin čišćenja cipela

Kad je riječ o čišćenju cipela, posebice onih tamnijih, šampon se pokazao boljim od sapuna. Učinkovito uklanja prljavštinu i prašinu, ne ostavljajući ružne ostatke nakon što se osuši.
Alternativna opcija za tekući sapun.

Ako se nađete bez tekućeg sapuna, ne bojte se! Šampon se može koristiti kao zamjena. Samo ga prebacite u praznu posudu za tekući sapun. Vrijedno je napomenuti da su jeftini šamponi obično dovoljno tekući i usporedivi s tradicionalnim sapunom.
Šampon posebno dizajniran za potrebe brijanja.

Šampon može poslužiti kao održiva zamjena za pjenu za brijanje, nudeći pogodnost u nanošenju na kožu i olakšavajući glatko klizanje britvice.
Održavanje čistoće u kućanstvu bitna je zadaća.

Šampon ima mogućnost poslužiti kao zamjena za više proizvoda za čišćenje.

Za potrebe čišćenja podova preporuča se pomiješati 5-10 ml šampona s kantom vode. Ova posebna mješavina idealna je i za laminat i za pločice.
Kako biste učinkovito očistili razne površine, upotrijebite ovaj svestrani proizvod za uklanjanje prljavštine s hladnjaka, tapeta, vrata, prekidača i zidova. Osim toga, može se koristiti za pranje automobila.

Čišćenje toaleta

Za čišćenje WC-a pomiješajte ocat i šampon. Ocat učinkovito uklanja kamenac i djeluje kao dezinficijens, dok šampon neutralizira snažan miris octa.
Proces čišćenja kozmetičkih kistova bitan je korak u održavanju njihove higijene i kvalitete.

Šampon je vrlo učinkovit u čišćenju kozmetičkih četki i spužvi, kao i gumica za kosu i drugog pribora.
Ovaj proizvod služi kao učinkovit repelent protiv muha i komaraca.

Napravite repelent kombiniranjem octa, maslinovog ulja i zelenog šampona. Prebacite smjesu u raspršivač i nanesite na okolinu ili na tijelo.

Čin čišćenja prozora

Za čišćenje prozora jednostavno pomiješajte malu količinu šampona s toplom vodom i suhom krpom obrišite prozore.

Otkrijte praktična i ekonomična rješenja koja jeftini šampon nudi, budući da se može koristiti na nekonvencionalne, ali vrlo učinkovite načine za pomoć u raznim svakodnevnim kućanskim poslovima.