Tijelo će toliko smrditi ako ne jedete 8 ovih namirnica! Ako uvedete u prehranu MIRISAT ĆE TE NA RUŽE! (FOTO)

Da li ste se nekada radi svog mirisa osjecali neugodno jer nije vam prijalo? Miris tijela moze da bude zaista neugodan i ne tako dobar za vas i druge oko vas.

Nas miris je prvo odredjen genetikom ali moze da se uzrokuje ili da se pojaca radi hrane koje jedemo i koju preferiramo.

JOGURT VS MLIJEKO

Aktivne kulture koje su u jogurtu moze da smanji razine sulfitne spojeve koji mogu da uzrokuje mirise. Osim toga vitamin D koji je u jogurt moze da pomogne kod bakterija u ustima koje se stvaraju i tako bude neugodan zadah. Sa druge strane mlijeko ima kolin koji moze da dovede do neugodnog mirias tijela.

 

BILJNI CAJ I KAFA

Biljni caj je dobar antioksidans, Sto je manje toksina u vasem tijelo tada ce te vi da bolje mirisete. Ali sa druge strane kafa ili bilo koje pice sa kofeionom moze da utice lose na miris tijela.

 

 

JABUKA I CVJETACA

Citrusi inace lijepo mirisu i tijelo ih brzo primi a to vam daje i pomoc da vase tijelo lijepo mirise. Bundeva sa druge strane ima kolin koji moze da bude u organizmu i promijeni sve. Nakupljanjem trimetilamina u tijelu moze da dovede do neugodnog mirisa.

BIJELA RIBA I CRVENO MESO

Kada izbacite crveno meso prednost ce te da osjetite za vas njuh. Istrazivanja su pokazala da zene ocijenile miris tijela muskarca koji su dvije sedmice bili na bezmesnoj dijeti i bili su privlacniji u ugodniji od onih koji jedu crveno meso. Probavljena riba ne ispusta neugodan miris koji se ispusta kada se jede crveno meso. Zato ako idete na spoj jedite ribu a izbjegavajte crveno meso.