TRAVAR Asim Kljun ‘ZAPALIO BALKAN’: Za 40 dana nestaje hepatitis, ciroza, rak i tumori…

Odgovornost se pripisuje pojedincima koji se identificiraju kao liječnici, uključujući i one koji se deklariraju kao liječnici za narod, iako prava definicija tog pojma ostaje nejasna.

Puko prihvaćanje plaćanja, izdavanje lijeka i zaključivanje stvari nije mi dovoljno.

Ostajem nepokolebljivo predan svojim pacijentima do samog kraja, nikad ih ne izdajući niti napuštajući u trenutku njihove potrebe. Ne izražavam nezadovoljstvo kada prekidaju moje obroke, ometaju pauze ili traže moju nepokolebljivu pažnju.
Njihova nepokolebljiva ljubav, poštovanje i nepokolebljiva potpora s pravom su pripisani ovoj postojanoj predanosti. Tako sam izdržao i izdržat ću…

Na užurbanoj barskoj tržnici, smještenoj u srcu lučkog grada, stajala je pionirska biljna ljekarna poznata kao “Imela”. Asim Kljun, danas cijenjen kao stručnjak za bolesti jetre, bio je vizionar iza ove ustanove. Tijekom tog vremena praksa fitoterapije nije bila široko prihvaćena, za razliku od njezinog sadašnjeg prihvaćanja. Na svoj osamnaesti rođendan Asim je od jugoslavenske vlade dobio sve potrebne dozvole i dokumentaciju za svečano otvaranje svoje apoteke. Međutim, njegova početna namjera nije uključivala iscjeljenje drugih. Umjesto toga, jednostavno je ispunio zahtjeve svojih malobrojnih posjetitelja, opskrbivši ih kutijom čaja od grožđa ili paketićem sušenog nevena ili gaveza.

S vremenom mu je pozornost privukao trend koji se stalno ponavljao – poznata lica vraćala su se po još jednu porciju čaja, naizgled neometana prethodnom konzumacijom. Međutim, razumio je snagu biljnih lijekova. Njegova majka, Ćamka, učinkovito je liječila bezbrojne osobe oboljele od žutice, ciroze i hepatitisa. Naime, tijekom burnih godina Drugoga svjetskog rata, usprkos ograničenom obrazovanju, uprava užičke bolnice čak joj je predložila da postane liječnica isključivo kako bi bila prisutna u ustanovi, kuhala “svoje” čajeve i spriječila eventualno izbijanje žutice.

Iako se Asim bojao preuzeti teret dobrobiti druge osobe, posjedovao je duboko razumijevanje značaja ispravnog izvršavanja zadataka i pridržavanja uputa. Ta mu je svijest sinula dok je razgovarao s posjetiteljima u svojoj skromnoj ljekarni, gdje mu je primarni fokus bila prodaja raznih čajeva. Kako je njegovo samopouzdanje raslo, Asim je doživio nevjerojatnu metamorfozu, prešavši iz prosječnog trgovca čajem u cijenjenog pojedinca unutar zajednice, dajući vrijedne savjete i predlažući određene sorte i količine čaja.

Bez sumnje, proces je bio besprijekoran; svaka je osoba doživjela iscjeljenje, što je dovelo do potpunog odsustva klijenata. Kako se poglavlje bližilo kraju, Asim je zaključao apoteku čvrstim lokotom i krenuo na novo putovanje kao kuhar na velikom prekooceanskom brodu, zaputivši se u golemo prostranstvo svijeta. No, unatoč njegovim izvanrednim kulinarskim vještinama, njegovo duboko razumijevanje ljudske dobrobiti nije se moglo potisnuti i manifestiralo se svakodnevno. Kao posljedica toga, brzo je napustio svoju kutlaču, prepoznavši da je njegova prava svrha, njegov urođeni talent, pomaganje drugima u poboljšanju njihovih fizičkih i mentalnih sposobnosti, čime se očuva njihovo optimalno zdravlje.

Zapanjujuće je da iu vašem šestom desetljeću postojanja nedostaje svijest o vašoj potpunoj odsutnosti bilo kakvih bolesti, pa tako i tipične gripe. Ne mogu a da ne razmislim igraju li vaši recepti ulogu u očuvanju vašeg izvanrednog stanja dobrobiti.

Čvrsto vjerujem u nasljedni aspekt posjedovanja povoljnih genetskih osobina. Kad god pripremam čajeve za druge, pobrinem se da kušam malu porciju svakoga. Ova nepokolebljiva predanost mom zanatu održava moju budnost i vitalnost, čak i tijekom duljih razdoblja. Neki pojedinci u mom društvenom krugu su me zabavno prozvali “čovjekom-strojem”. Zapanjujuće, nikada nisam primio nijednu injekciju, nemam zdravstveno osiguranje, a zubara sam posjetio samo dva puta tijekom svog postojanja. Pojmovi kao što su glavobolja, gripa, prehlada potpuno su mi strani – nikada se nisam razbolio. Stalno se osjećam kao da imam osamnaest godina, neotporan na bilo kakve potencijalne bolesti. Bez sumnje, izuzetnu snagu mog imunološkog sustava mogu zahvaliti nevjerojatnoj snazi ​​ovih čajeva.

Jednom ste bili gurnuti u središte pozornosti, pridobivši pokrivenost nacionalnih i svjetskih medija. Tisak vas je povezivao sa značajnim osobama poput Pamele Anderson, Oprah Winfrey i Vladimira Putina. Ipak, što je na kraju ispalo iz tih veza?

Koliko mi je poznato, oni i dalje postoje i cvjetaju. Samo se šalim, naravno. Moji dosadašnji susreti s njima uvijek su bili posredovani posrednicima i određenim osobama koje su se bavile mojim poslovnim poslovima. Nažalost, ti su pojedinci svoje osobne financijske interese stavili iznad ispunjavanje zahtjeva tržišta. Kao rezultat toga, oni se više ne mogu smatrati mojim partnerima, jer su pokazali svoju sposobnost da nanesu značajnu štetu. Došao je trenutak za novi početak.

Je li moguće da je to razlog za gotovo tri godine nepokrivenosti medija?

Ne, nije takva situacija. Posao me izjedao, iako u nešto manjem obimu. Bezbroj sati potrošeno je na telefoniranje dok mi se baterija neizbježno nije ispraznila. Od izlaska do zalaska sunca i u noć, sjeo bih za doručak i gledao kako dan prolazi, a da nisam zagrizao niti jedan zalogaj. Trenuci odrastanja mojih unuka, obiteljskih odmora, sinovog vjenčanja, mature i godišnjica braka promicali su mi kroz ruke. Vrijeme provedeno s voljenima i prijateljima postalo je daleka uspomena, potpuno izgubljena iz mog vidokruga. Život na kotačima pokazao se monotonim, a upuštanje u razgovor krajnje iscrpljujuće. Žudio sam za predahom, samo da bih shvatio da ga zapravo nikada nisam ni imao.

Moja iskrena želja je da se ishod pokaže neistinitim.

Žongliranje velikom potražnjom za vašim čajevima i odgovaranje na upite pacijenata može predstavljati znatan izazov.

Iz moje perspektive, stavljanje snažnog naglaska na odgovornost je od najveće važnosti. Razmotrimo ovu hipotetsku situaciju: ako bih dao terapiju za cirozu jetre oboljeloj osobi, a tijekom liječenja doživio bi potpuno nepovezan srčani udar, bih li snosio bilo kakvu odgovornost za njihovu nesretnu smrt? Ima li mjesta sumnji u vezi s mojom upletenošću u situaciju? Dopustite mi da pojasnim, moje terapijske metode nisu jeftine, ne prodajem brza rješenja u jeftinim paketima i ne nudim lažna obećanja. Upravo zato svoj posao ne završavam jednostavno na njihovom pragu. Svaki pojedinac koji tvrdi da je liječnik, čak i onaj koji tvrdi da je “narodni liječnik” – što god to podrazumijevalo – mora snositi težinu odgovornosti. Ne mogu prihvatiti plaćanje, dati lijekove i naglo završiti priču. Uz svoje pacijente stojim do samog kraja, ostajući vjeran i nepokolebljiv u svojoj predanosti prema njima, nikada ih ne napuštajući u trenucima nevolje.

Zanima me, pije li i engleska kraljica Elizabeta vaše čajeve? Osim toga, zaintrigirana sam mogućom bolešću koju bi mogao imati.

Koliko mi je poznato, bolesti nema. Veza je uspostavljena preko novinara jednog sarajevskog dnevnog lista, koji slučajno poznaje novinara “Independenta”. Imao sam priliku spasiti život jednoj sarajevskoj novinarki i od tada je ona postala izvanredan zagovornik i podrška mojim nastojanjima. Koliko sam shvatio, on konzumira moje biljne infuzije kao preventivu za revitalizaciju svog tijela. Ako je to doista tako, oduševljen sam. Ove su infuzije izrađene na temelju povjerljive formule koju nikad nikome nisam otkrio, uključujući farmaceutske tvrtke koje su mi ponudile znatne količine novca u zamjenu za njezinu prodaju.

Dakle, ovo je temeljni uzrok za…

Razmislite o istraživanju područja biljnih lijekova kako biste pronašli potencijalna rješenja za razne zdravstvene probleme i bolesti.

Osobe koje pate od ciroze jetre, hepatitisa B, hepatitisa C, respiratornih bolesti, cista, tumora i raka mogu otkriti tračak nade i potencijalno olakšanje u tekućoj borbi protiv ovih bolesti.