TUZNA ISPOVJEST BOSANCA koji je nakon 54 godine braka SAHRANIO SUPRUGU! “Nikome nedam da pipne krevet na kojem je ona spavala i ležala.” (FOTO) (VIDEO)

Vrijeme u kojem zivimo okruzuje nas sa raznim informacijama pa isto tako jasno nam je da sada neko jedva opstane 30 godina u braku. Mi danas imamo bracne parove koji znaju se razvesti nakon mjesec dana braka a prijasnja vremena su bila takva da su bracni partneri trpili sve i svasta samo da se ne bi razveli, krili su sve to od porodice, od prijatelja od komsiluka pravili idealnim sve a to nije bilo tako.

Teška srca i sa velikom tugom Sarajlija Šemso Safet  Peštek govori o svojim trenutcima i svojoj velikoj ljubavi.. Nazalost njegova voljena supruga nakon 54 godine braka je preminula  a Šemso se i dan danas bori sa gubitkom koji mu se desio i ovo je gubitak koji je velike posljedice na njega ostavio.

Uplakanih ociju Šemso je porucio da nikome nece dozvoliti da dira jorgan sa kojim je ona bila pokrivena i u kojoj je ona spavala . Sve dok je on ziv rekao je da ce da cuva jer je to njemu od velike vaznosti.

Zene poput moje kakva je bila su prava rijetkost . Jednostavno vise ne postoje na isti nacin kao sto je ona bila. Bila je prava zena, pravi dragulj. Semso je izgubio suprugu koja je vodila bitku sa teskom i mukotrpnom bolesti  i on je rekao da se rado sjeca njihovog odnosa, njihovih godina i borbe. Sve mu je bilo tesko ali kada je ona usla u njegov zivot sve su radili sa srecom i lakocom i borili su se skupa.

 

 

 

U to vrijeme kucanstvo je bilo takvo da je to bila velika grupa. Moj otac je imao 12 djece. Tragedija se desava kada moja sestra od 10 godina umire a onda ide i gubitak mog brata koji je imao sa mo 5 i po mjeseci. Usljed svih tih poteskoca nasao sam ljubav zivota i ozenio je. Upravo u tom trenutku je moj otac rekao neke pametne i mudre rijeci: “umjesto da ostaneš ovdje kao sluga drugima, sada te ohrabrujem da uzmes ruku svoje zene, potrazis stan i krenes na svoje putovanje.”