U Njemačkoj je Sakib nedavno postao član jednog auto salona

Na dan Sakibove inauguracije na njemačkoj izložbi automobila, ukazala mu se izvanredna prilika da efektivno proda ukupno 10 automobila gostujućoj delegaciji iz Japana.

Sljedećeg dana na Sakibovo radno mjesto stigla je druga grupa pojedinaca arapskog podrijetla i ljubazno mu poklonila nevjerojatnu flotu od 15 automobila.

Iako je šef bio prisutan i svjedočio sceni, činilo se da mu je teško shvatiti situaciju. S nepokolebljivim samopouzdanjem prišao je Sakibu i upitao ga: “Zaboga, kako zaboga možete plasirati ove automobile na tako nekonvencionalan način?

Cijenjeni nadzorniče, moje goleme međunarodne veze prethode mom dolasku, budući da se moj ugled proteže na velike udaljenosti. Priznaju me brojni pojedinci, uključujući cijenjene osobe poput vas, pa čak i pape, s kojim održavam pozitivan odnos. Umjesto da se fiksiramo na pritužbe, Sakibe, prihvatimo prijemčivi način razmišljanja i pozorno slušajmo Papinu poruku.

Imam intrigantnu ideju koja uključuje mog nadređenog. Toliko sam siguran u njegov potencijal da sam spreman uložiti značajan iznos novca, točnije 10.000 eura, na činjenicu da ćete, ako putujete u Vatikan, dobiti izvanrednu priliku svjedočiti mom osobnom susretu s Papa. Neophodno je djelovati brzo i iskoristiti ovu priliku. Na temelju Sakibovog nedavnog ažuriranja, saznao sam da oni trenutno organiziraju putovanje u Vatikan i da su već obavijestili našeg šefa o tome.

U nekoliko minuta, Sakib bez napora prelazi balkon sa svojim ocem, učvršćujući neraskidivu vezu između njih. Dok stojim pokraj njega, mašem vam s uzvišenog položaja, pružajući neporeciv dokaz našeg jedinstva. U međuvremenu, vi cijenjeni čelnici i dalje ćete ostati na trgu.

Sakib bez oklijevanja hita u pomoć vlasnicima čim izgube svijest. Brzo uzima vodu i pokazuje autentičnu zabrinutost, pitajući za razlog incidenta. Opušteno izgovara frazu „wako – nako.

Usred burne scene, jedna mi je osoba prišla i pitala me za pojedinca koji je gestikulirao na balkonu pokraj Sakibe, prekidajući ono što je bio besprijekoran tijek događaja, kako je supervizor objasnio.