U PETAK sam dobila poziv iz pošte- MOJ SE ŽIVOT MIJENJA

U petak dobijam poziv iz poste da bi trebala da dodjem u postu jer sam dobial neki novac koji bi trebala sto prije i da preuzmem. Ja sam u jako teskoj situaciju i bila sam cesto i predmet ismijavanja i ja sama sa svojom porodicom.

Ja sam u tom trenutku pomislila da se radi o nekoj greski jer ja nemam nikog ko bi mi mogao poslat novac i kako sam rekla bas sam bijeda pa sam iskreno pomislila da je neka sala. ipak sam zu se pojavio i nadao se d aje stigao neki novac za mene jer je zima jako blizu bila i da bi trebali nabaviti drva. Kada sam stigao na salter dobio sam pismo i 3000 dolara i nisam mogao da vjerujem da je to istina.

 

Uzimam pismo i citam i nakon prve recenice koju sam procitao sam poceo da placem jer nisam mogao da vjerujem. Moj drug iz osnovne skole moj BRAT- On je sada u Americi i mi smo isli u skolu kada sam isto tako bio u jako teskoj situacija i ja sam mu davao tada jer ni njemu nije bilo dobro. Dijelio sam sendvic na pola sokove iz jedne flasice jer je to moj brat.

U pismu je pisalo: ” prije 10 godina sam otisao za Ameriku trbuhom za kruhom i uspio sam u svemu. Na kraju pisma pisalo je: “brate kada god ti treba javi mi se znam kako ti je sada i znam kakav si ti covjek kada imas. Hvala Bogu ja imam sada dovoljno i smatraj da i ti tako imas.TVOJ BRAT. ” Ni sada ne mogu da vjerujem da me se sjetio nakon toliko godina i da pamti sve sto sam uradio za njega. Izgleda da se u teskim vremenima vidi ko je covjek a ko ne.