U vodu u kojoj kuhate rižu uvijek dodajte 1 sastojak: Neće se lijepiti za dno lonca i biće savršeno kuhana

Opće je poznato da kuhanje riže nije egzaktna znanost. Unatoč tome, mnogi pojedinci, uključujući i mene, često griješe u procesu i zanemaruju temeljne korake, što rezultira neuspješnim pokušajima kuhanja riže.

Pravilno kuhanje riže jednostavan je proces, tvrde poznati kuhari. Također je puno jednostavnije nego što mislimo, pogotovo kada je u pitanju glutinska riža, koja je glavna namirnica u našoj prehrani. Slijedeći nekoliko osnovnih koraka, lako možemo spriječiti bilo kakve nezgode u procesu kuhanja. Kako biste izbjegli neželjeno ljepljivost nekuhane riže, preporučljivo je ne uranjati je u hladnu vodu. Umjesto toga, poželjna metoda uključuje lagano pirjanje riže na ulju uz istovremeno kuhanje vode u zasebnoj posudi.

Nakon što voda zavrije, potrebno je preliti pirjanu rižu i dodati odgovarajuće začine. Ključno je povremeno miješati smjesu dok voda postupno ne ispari. Kada pripremate rižu, važno je uzeti u obzir omjer riže i vode: dvije šalice vode za svaku šalicu riže. Kako biste poboljšali okus i izgled jela, pred kraj kuhanja možete dodati i malu količinu maslaca. To će dati divan sjaj i obogatiti okus.