“Ubacio sam dvije kocke šećera u maramicu i sa Brenom otisao kod Babe Vange.” REKLA mi je kada ću umrijeti, TO MI JE ŠOK VELIKI BIO,Čekam taj dan

Dok je trajala bivsa Jugoslavija, Sasa Popovic i Brena su uvijek svuda bili srdacno docekani a takav prijem ceka se i dan danas. Evo kratkog pogleda kako je izgledao njihov susret sa Babom Vangom. Tokom boravka u Jugoslaviji, Sasa Popovic i Brena su docekani i to traje i dan danas. Sada ce te da cujete pricu nezaboravnog susreta sa BABOM VANGOM.

Tokom naseg koncertnog putovanja koje je bilo u Bugarsku obavjesteni smo da cemo da imamo priliku da vidimo Babu VAngu i to oko 23 sati. Onda smo se pripremili Brena i ja i ponijeli po dvije kocke secera. Vecer prije naseg posjete pazljivo smo stavili kockice u salavete i stavili sve to pod jastuk. Sutradan smo babi dali te kockice secera pazeci da joj ne ponudi se novac ili neka materijalna dobra jer je vec bilo sve bogato opremljeno. Zajedno smo krenuli, prosli pored satora punih ljudi koji su po 15 dana cekali na zakazane termine.

 

Svii su trazili Vangino vodstvo kroz cetiri odvojene posjete tokom svih tih trenutaka je prenijela svoju mudrost. Zanimljivo je svima da je ona pricala na Srpskom, govori Popovic za medije. Breni je izrazila dobrodoslicu meni i mom suputniku tada. u zelji da ostavim dojam dobar trazio sam da budem prvi koji ce da stupi u kontakt sa njom.

Kada je trazila da skinem naocare ja sam odbio. Kao odgovor ona me opomenula da sam neprijatan i da treba da sve informacije dobije. Bez oklijevanje j govorila brzo. Imate 37 godina otac vam je umro u tragicnoj nesreci majka je sama, prestala je da pali svijece a on je upozorava. izrazila je dviljenje mom crvenom automobilu i rekla da sam ga kupio u Becu. Povjerila mi je i dokumente koji su nastali u Becu. Prema njenim rijecima organizacija u kojoj sam bio tada zaposlen ce da prestane sa radom u roku od godinu dana i to ce da rezultira njenim raspustanjem po njenim rijecima.