UGLEDAO MALENU KVRŽICU NA POTILJKU- Za samo 2 nedelje toliko narasla da je izgledala kao da ima dvije glave! LJEKARI U PANICI KADA SU OVO VIDJELI

Ovo je jedan jako rijedak izuzetan slučaj koji se desio muškarcu od 39 godina. NAime ovo je muškarac koji dolazi iz Indije i suocen je sa zivotom na taj nacin da je imao ugrožavajući tumor koji je rastao pa skoro 15 godina. Prvo je sve poelo kao malena kvržica i to je b ilo na potiljku kad aje imao 24 godine a onda je porastao pa skoro kao da je imao dvije glave.

Simptomi sa kojima se pacijent borio jeste hronicni bol u vratu, ruke su mu jako cesto trnule i jako velike teškoće je imao u hodanju, depresija se javila i nesanica.

Komplikacije koje su mu se desile: Tumor je poceo da ostecuje kosti lobanje i to je unistilo oko 4 cm potljicne kosti. Ovo je kost kljucna za podrsku misića vrata i omogucava da se krece glava naravno.

Ljekari su odlucili da se izvede ova jako rizicna operacija da bi se pacijent i njegov zivot sto prije spasio. Odluka je donesena nakon sto su shvatili da se lobanja unistava.

Operacija je zaista komplikovana bila jer je tumor bio blizu vitalnih krvnih sudova na vratu i mozgu. Hirusku tim je morao da bude jako precizan i da sve to izvede na precizan i dobar nacin.