Simptomi na koži ukazuju da se radi o ozbiljnom oboljenju! ODMAH SE OBRATITE LJEKARU AKO OVO VIDITE (FOTO)

Dijabetes koji je sada sve vise u svijetu ucestao pogadja barem jednu od deset osoba. Prema nekim statističkim podacima oko 578 miliona ljudi zivi globalno inace sa ovim problemom. Šokantna je studija koja je napravljena iz 2021 godine kada 25 posto osoba u SADu koja ima ovo oboljenje nije ni svjesna tog stanja i pokazuje nam da je dijabetis i dalje nepoznat.

Simptomi mogu da budu razvnovesni i u nekim slucajevima kozni problemi mogu da budu znak ove bolesti. Neliječeni dijabetes moze da dovede do nekih komplikacija a najbitnije je rana dijagnoza

Simptomi koji su uobičani su stalno mokrenje, glad, zacjeljivanje rana, umor i cesto utrnulost udova. Ova simptomi nisu toliko ociti koliko se cini. Kozni problemi koji ukazuju na oboljenje su:

-SMEĐE MRLJE NA NOGAMA

Ovo su mrlje koje mogu nestati kada se pravi regulacija razine secera u krvi ali je jako vazno da se istrazi radi potencijalnih komplikacija koje se mogu deisiti.

TAMNE BARŠUNASTE  MRLJE:

Jako cesto mozemo da vidimo na vratu, pazuhu i preponama.

 

INFEKCIJE

VISECE BRADAVICE

OSIPNE MRLJE

Redovni pregledi koze hidratacije kontrola stopala i njega noktiju su neophodni za održavanje zdravlja posebno kod osoba sa oboljenjima. Prepoznavanjem raznih koznih znakova mogu da poboljšaju kvalitet zivota ali isto tako smanje rizik od komplikacije.