U*ICA ŠABANA ŠAULIĆA USKORO NA SLOBODI- Smanjena mu kazna! PORODICA bijesna, moli za pomoć! (FOTO)

Okružni sud u Giterslou je donio jos jednu jako bizarnu presudu koja je sve šokirala. Naime ovdje se radi o tome da je smanjena zatvorska kazna turčinu Alsinu Leventu koji je 2019. godine u februaru u Njemačkoj u pojanom stanju napravio saobraćajnu nesreću gdje je nastradao Šaban Šaulić i njegov jako blizak prijatelj i klavijaturista Mirsad Kerić.

Porodica i prijatelji i rođaci su pravdu čekali tri godine jer je toliko i trebalo sudu da Turčin bude osuđen na tri godine tri mjeseca. Ovo je jako sramna presuda kako su je svi nazvali od prvog trenutka i ona je izrećena 20. januara ove godine. Sud je nakon zalbe Leventovih branioca odlucio jos smanjiti.

 

Ova odluka je donesena radi cinjenice da je ovaj sudski proces trajao jako dugo. uzeto je i u obzir da se on pokajao i da nikada do sada nije osuđen. Kazna je ublažena za krivična djela ubistvo iz nehata, ugrožavanje sigurnosti u saobraćaju i voznja vez vozacke dozvole.- navelo se u obrazloženju suda.

PORODICA SABANA SAULICA JE ZAISTA RAZOCARANA SVIM OVIM

U ovom slucaju se ne radi o tome ko je bio Šaban vec da je bio covjek, suprug, otac i deda. Njemačko pravosudje je nagradilo sobu koja ga je ubila time sto je smanjilo kaznu. Tu osobu koja ga je ubila umejsto da bude primjer drugom jer je pijana i drogirana bila oni su nagradili. Na ovaj način stavili su na znanje da se ne cijeni ljudski zivot.