“Da li vi mislite da je Šabanova penzija od 5420 eura dovoljna da preživim.” JA ZNAM KAKO MI JE I KOLIKO MI JE TEŠKO

Iznenadna smrt legende narodne muzike Šabana Šaulića je sve šokirala i privukla je zaista mnogo pažnje osoba koje ga vole i poštuju, kako njega tako i njegov tad. Niko nije mogao ni da vjeruje kada se pojavila vijest da nas je napustio a za njim tuguju i dan danas.

Na njegovoj sahrani je bilo 7000 ljudi i tu je bio veliki broj poznatih i javnih ličnosti. Šabanov vanbracni sin Robert je sa svojim prisustvom privukao zaista mnogo pažnje a onda se dešava velika svađa sa ŠAbanovom udovicom a o tome se mnogo mjeseci poslije i govorilo.

Ona je pomislila da se on ovdje pojavio da bi uzeo dio Sabanovog nasljestva i ona je odlucila odmah da odraguje na sve to. Sav novac koji je bio na Šabanovom računu ona je odmah prebacila na sebe.

Izjavila je da mora da plati mnogo novca za sve honorare koje je ŠAban uzeo prije i zakazao nastupe od prije a neki od njenih ugovora je nakon Sabanove smrti je propalo pa je i sama ostala bez novca.

 

Onda se i ona oglasila te je rekla da to nije istina. On je volio da pjeva i da je otisao i u penziju on bi umro jer ne bi mogao brez muzike. Ona je rekla da je bilo dosta dugova za koje nije ni znala i dosta novca koje je sama morala da vrati jer je SABAN uzimao novac unaprijed, pola da bi se osigurao.

ON JE uplaciova u Austriji sebi penziono i sada ima penziju preko 5000 eura gdje je ona rekla bliskim prijateljima da joj to nije dovoljno. Jasno je da je ona naucila da zivi na visokoj nozi a sada je to malo teze bez njega.