UUU-KONAČNO OTKRIVENO KOJEG JE PORIJEKLA ZLATA PETROVIĆ! Pjevačica priznala “ne stidim se, neka svi znaju.”

Svi koji slušaju narodnu muziku znaju da je ona pjevačica koja je zaista poznata i oduvijek je imala buran ljubavni zivot a iza nje je ostalo tri propala braka. Nikada nije krial detalje svog zivota i o svom zivotu je govorila a nedavno je bio jedan intervju gdje je govorila da ni danas kada je na pragu svoje 60-te godine ne zna ko je njen biološki otac iako se trudila da sazna.

Ona je rekla da je u svojoj 20-toj godini upoznala covjeka koji je “navodno” bio njen otac ali nikada nije bila sto posto sigurna da je to on. Tokom svog zivota Zlata je imala mnogo padova i uspona ali je najteže bilo kada su preminuli njena majka i očuh a ona se tada razvodila od bivših muževa i mnogo joj teško bilo.

Zlata je jako rano krenula da se bavi muzikom. Ona je imala samo 14 godina a onda su njena majka i očuh je udali protiv njene bole i to za pjevača Duleta PETROVIĆA koji je tada bio dosta stariji od nje. Ona je nakon 3 mjeseca braka pobjegla od njega a nakog tofa upoznaje Hasana Dudica te joj je on bio ljubav i sa njim je dobila sina Mikija.

Njihov brak je trajao pet godina a nakon razvoda dolazi Peja za kojeg se udaje i sa njim dobija sina Jovana. Ova dva muškarca su zaista bili ljubav njena i danas je sa dobrim odnosima. Zlata nikada nije krila svoje porijeklo i uvijek je govorila da je njena majka romkinja i svojim sinovima je uvijek govorila da ne treba da se stide jer imaju romske krvi.