Velika sramota se desila u Konjicu: Bošnjak odlučio da brani Srpsku crkvu pod svaku cijenu! “Sada udrite na mene,ako smijete.” DOBIO STRAŠNE PRETNJE!

Na dan Svetog Stjepana koji se održavalo u Konjicu je zabiljezen i jedan oblik vandalizma pri čemu se dešava da je pravoslavna crkva Svetog Vasilije Ostroškog postala sada meta. Desio se incident kada se skinula srpska zastava sa jarbola crkve a sada su svi zabrinuti radi nacionalne i vjerske zabrinutosti. Ovo je indicdent koji je okupio pojedince koji su predstavili zabrinutost i izrazili su nelagodu radi zastave.

Nakon okupljanja Bošnjaka ispred crkve na licu mjesta su stigli i pripadnici mira i reda. Umjesto da se zaštiti sveta građevina oni su na kraju dozvolili uklanjanje zastave sa hrama Svetog Vasilije sto je rezultiralo ljutnju prisutnih pojedinaca. Nakon ovog događaja Srpska zajednica u Konjicu iako je malobrojna je izrazila i strepnju radi svega ovoga sto se desava u gradu. Tokom drugog svjetskog rata i građanskog rata 1990-tihh okalni Srbi su podneli strahote masovnih ubistava tada. Na slici se vidi sve sto je snimljeno ispred pravoslave crkve Kosobac je cestitao iz srca Božić svojim pravoslavnim komšijama i izrazio je zabrinutost radi incidenta koji se desio.

Onda se dešava da je održan strastven govor protiv njega. Prijetnja smrću su pocele putem raznih drustvenih mreža pri čemu je grupa koja je lokalna “Konjic jucer, danas, sutra” bila je glavni izvor svih napada. Jedan od komentatora je savjetovao: “AKo koristite dro ge bilo bi dobro da promijenite dilera” Mogu li vas pitati pod kojim uticajem dr oge se vi nalazite?

On je i dalje dijelio svoje razmislajnje i stavove putem drustvenih mreža. Pojava Srpske zastave u Konjicu je ocigledno uznemirila više ljudi.