Velika sramota u Konjicu se desila! BOŠNJAK odlučio da pod svaku cenu da brani Srpsku crkvu! “UDRITE NA MENE MIŠEVI SAD.”

Kada je bio dan Svetog Stjepana u Konjicu se desio veliki vandalizam gdje je pravoslavna crvka Svetog Vasilije Ostroškog postala velika meta. Desio se nevjerovatan incident u vezi skidanja Srpske crkve a sve je to urađeno pod izgovorom nacionalne i vjerske zabrinutosti. Ovo je incident koji je nastao nakon okupljanja pojedinaca koji su se pojavili tu kao “zabrinuti građani” te se desila nelagoda. Nakon sto su se skupili Bošnjaci ispred crkve oni su na ktaju dozvolili uklanjanje zastave sa hrama i to je onda dovelo do problema. Nakon ovog događaja Srpska zajednica u Konjicu koj JE malobrojna je izrazila stras i nelagodu. Tokom drugog svjetskog rata i građanskog rata iz 1990-tih godina lokalni Srbi su podnijeli veliki broj teror. Jedini pojedinac koji se uspostavio ovom cinu vandalizma jeste Anis Kosobac, Bosnjak koji je poznat po izgradnji spomen kapije u znak sjećanja na djecake Golubović i njihove roditelje.

“Hajde sada male štetočine, pokazite meni šta znate.” Odrzan je i neka vrsta strastvenog govora protiv njega. ” Za kratko vrijeme je krenulo da prestižu pretnje smrti sa društvenih mreža a glavna je grupa “Konjic juče, danas, sutra.” su glavni izvor napada. komentari su se nizali i svi su govorili nevjerovatne stvari. Jedan od komentatora je rekao:

“AKO KORISTITE droge bilo bi mudro da promijenite dilera. Mogu li da vas pitam pod uticajem koje supstance se nalazite ovdje.”

Anis Kosovac je dijelio svoje razmisljenje i stavove putem društvenih mreža. Pojave Srpske zastave na crkvi u Konjicu je uznemirlo oko 20 ljudi. Ipak vazno je naglasiti da je uklanjanje strogo zabranjeno. Sada se postavlja pitanje u kojem ce se smjeru kretati Bosnjaci u Srpskoj. Ovih deset ppojedinaca se sada suočava sa izazovima kako da opstanu tu. U ovoj slicnoj situaciji su se nasli i prije cetiri godine.”