VODA U KOJOJ SU SE KUVALA JAJA JE PRAVO BLAGO, NIPOŠTO NE BACAJTE: Kad čujete ZAŠTO, koristićete je dok ste živi

Kada govorimo o procesu kuhanja tjestenine, opće je poznato da se voda koja se koristi za kuhanje tjestenine može prenamijeniti za izradu umaka. Iznenađujuće, vrlo malo ljudi je svjesno da voda koja se koristi za kuhanje jaja također može biti korisna za biljke!

Kalcij je vrlo koristan za biljke jer pojačava njihovu snagu, a voda u kojoj se kuhaju jaja sadrži značajnu količinu ovog minerala. Osim toga, kalcij igra ključnu ulogu u regulaciji pH razine tla, osiguravajući optimalne uvjete za rast biljaka. Međutim, neophodno je pustiti vodu da se ohladi na sobnu temperaturu prije nego što je koristite za zalijevanje biljaka.

Ako niste sigurni osjeća li vaša biljka nedostatak kalcija, obratite pozornost na sljedeće znakove:

Biljke sa žuto-smeđim mrljama na lišću, popraćenim smeđim rubovima, imaju tendenciju sporog rasta. Međutim, kada tlo sadrži odgovarajuću količinu kalcija, biljke postaju otpornije na bolesti i oštećenja.

Iskusni vrtlari imaju trik u rukavu za oživljavanje suhih i blijedih listova biljaka.

Uzmite čistu krpu i premažite je slojem majoneze. Koristite ovu krpu za nježno čišćenje lišća vaših biljaka. Na taj način ne samo da ćete postići zadivljujući sjaj, već će i majoneza otopiti i ukloniti svu nakupljenu prašinu.