Za samo 2 minute izbijelite zube: PRIRODNA METODA KOJU ĆE TE DA DIJELITE SA SVIMA! Blistav osmijeh (TRIK) (SAVJET)

 

Kada govorimo o metodi izbjeljivanja zubi kod kuce imamo dosta proizvoda koji bi nam mogli pomoci ali vecina proizvoda kada odlucite da koristite jednostavno imaju neke hemikalije sto mogu da dovedu do nekih vecih problema nego do rjesenja. Ako zelite da su vam zubi bijeli ovo je clanak za prirodno i sigurno izbjeljivanje.

 

RADI ČEGA ZUBI DOBIJU ŽUTU BOJU.

Mnogo je razloga zasto zubi izgube sjaj i bijelinu. Odredjene namirnice mogu da promijene vasu caklinu. Osim toga kada se nakupi plak na zubima moze da dovede do zute boje a to se moze izlijeciti nekim tradicionalnim proizvodima za ciscenje.

Ponekada zubi mogu da budu zuti jer je tvrda caklina erodirala. Dentin je inace prirodno zuto tkivo koji se nalazi odmah ispod zubne cakline.

 

 

POGLEDAJTE 4 NACINA ZA PRIRODNO IZBJELJVANJE ZUBA

 

1.Ekstrakcija ulja za izbjeljivanje zuba

Ovo je kao piling i neki tradiconalni lijek koji je napravljen za poboljšanje oralne higijene ali i uklanjanje otrova iz tijela. Ovo je praksa koja ukljucuje grgljanje ulje da bi se sklonile baktrerije i na taj nacin smanjilo stvaranje zutila. Tradicionalno se koristi suncokretovo ili sezamovo ulje.

 

 

2. IZBJELJIVANJE ZUBA AKTIVNIM UGLJEM:

Za razliku od mnogih ovo je metoda koja se pokazala jako korisna jer zubi nisu izlozeni kiselinama ili nekim drugim sastojcima koji mogu da napadnu zubnu caklinu.

 

3.KORISTITE SODU BIKARBONU ZA IZBJELJIVANJE ZUBI:

Soda ima jako puno prirodnih sredstva za izbjeljivanje zuba i radi toga se smatra popularnim sastojkom to jeste pasta za zube. Ovo se inace smatra abraziv koji moze da pomogne kod uklanjanja mrlja sa povrsine zuba. Radi toga soda bikarbona cuva alkalno okruzenje u ustima. Ovo nije tretman za izbjeljivanje preko noci ali treba da vidite da ce se desiti promjene u izgledu vasih zubi sa vremena na vrijeme.

 

 

4.VODONIK PEROKSID

 

Vodikov peroksid je inace prirodni izbjeljivac koji moze da ubije bakterije u ustima. Ovo se inace koristi za dezinfekciju rana radi sposobnosti da se ubije bakterija.