Žene možete da zatrudnite na načine koje ne možete ni da zamislite, donosimo 7 načina!

Žene mogu zatrudnjeti na sedam iznenađujućih načina koji nadilaze granice mašte, otvarajući nove mogućnosti za trudnoću.

Ginekologinja Mary Jane Minkin u svojoj se praksi susrela s brojnim iskrenim i nepredviđenim scenarijima koji se tiču ​​začeća o kojima je otvoreno govorila.

Ključno je odbaciti pogrešno mišljenje da analni odnos služi kao oblik kontracepcije. Iako neki parovi mogu pogrešno pretpostaviti da ova aktivnost eliminira rizik od trudnoće, neophodno je priznati da čak i male količine sperme mogu nenamjerno ući u anus. S obzirom na neposrednu blizinu vagine i rektuma, postoji mogućnost da spermatozoidi “zaobiđu” i dođu do vagine, osobito u slučajevima prolapsa tkiva.

Uobičajena je praksa da otprilike 33% ljudi koristi svoje zube za otvaranje zaštitne ambalaže, nenamjerno uzrokujući ozljede koje možda nisu odmah vidljive. Ovo nepoštivanje opreza potencijalno može potkopati učinkovitost zaštite u sprječavanju trudnoće.

Bavljenje intimnim aktivnostima uz nošenje donjeg rublja može smanjiti rizik od izravnog kontakta između penisa i genitalija, no važno je napomenuti da se sjeme ipak može prenijeti odjećom. Ako ova tekućina dođe u dodir s vaginalnim otvorom, postoji potencijalni rizik od trudnoće.

Do pojave superfetacije, medicinske anomalije, dolazi kada žena zatrudni po drugi put dok već nosi plod. Ovaj izvanredni događaj događa se kada tijelo žene oslobodi i oplodi dodatno jajašce dok je već trudno. Iako je superfetacija nevjerojatno neuobičajena, često rezultira komplikacijama.

Iako kontracepcijska pilula značajno smanjuje šanse za trudnoću, nije nepogrešiva ​​u svojoj sposobnosti da je spriječi. Postoje slučajevi u kojima žena ipak može zatrudnjeti čak i uz redovito uzimanje pilula.

Nepravilna instalacija ili nedovoljno prostora na vrhu mogu ugroziti učinkovitost zaštite, potencijalno rezultirajući prolijevanjem.

Rizik od trudnoće može biti povećan zbog mogućeg oštećenja zaštite uzrokovanog kombinacijom uljnog maziva i zaštite.

Ove ilustracije pokazuju važnost točne upotrebe kontracepcije i vođenja računa o mogućim rizicima, čak i u naizgled nevjerojatnim okolnostima.