Znate li čemu služe kesice koje dobijete u kutiji s 0bućom: Svi ih bacate, a niste ni svjesni kakvu svrhu imaju

Vrećice sa silikonskim kuglicama koje idu uz novokupljene cipele često su zanemarene, a mnogi krivo shvaćaju njihovu namjenu. Ove poznate vrećice, koje se obično nalaze unutar kutija za cipele, obično prođu nezapaženo. Ako svoje cipele radije čuvate u originalnim kutijama, te će vrećice vjerojatno ostati netaknute osim ako ih ne bacite nakon otvaranja. Pa ipak, jeste li ikada razmišljali o njihovoj uporabi i prednostima koje nude? Ove vrećice su punjene silikonskim kuglicama.

Riječ je zapravo o upijačima od silikonskog gela koji služe za upijanje vlage i održavanje suhoće raznih predmeta. Osim toga, strateški su postavljeni unutar vozila kako bi spriječili pojavu zamagljivanja prozora. Ako slučajno potopite telefon u vodu, u pomoć stiže silikonski gel. Nadalje, učinkovito čuva svježinu hrane i štiti stare fotografije od štetnog djelovanja vlage.

Da biste optimizirali njihovu upotrebu, slijedite ove smjernice:

Kulinarski prostor poznatiji kao kuhinja.

Kako biste zaštitili vitamine od prodora vlage, jednostavno stavite silikagel u spremnik i dobro ga zatvorite. Druga je mogućnost staviti silikagel u vrećicu hrane za kućne ljubimce kako bi se održala njezina suhoća.

Garderoba

Ove kuglice se mogu staviti ili u košaru za prljavu odjeću ili u ormar gdje se odlaže čisto rublje. Ormar će učinkovito upiti vlagu, a ove kuglice punjene gelom također mogu pomoći u upijanju vlage iz cipela i čizama.

Kuća

Kako biste spriječili nakupljanje vlage, razmislite o umetanju paketića silikagela između prozora. Ova metoda posebno dobro funkcionira ako je vaš mobilni telefon uronjen u vodu. Umjesto da se oslanjate na rižu, držite ove vrećice pri ruci za rješavanje problema koji se mogu pojaviti. Stavite više vrećica, zajedno s mobilnim telefonom, u zapečaćenu vrećicu i pustite da vlaga nestane. Osim toga, ako imate vrijedne dokumente ili fotografije, možete ih pohraniti uz ove gel pakete u spremnik.

Putovanja

Kada krećete na putovanje, toplo je preporučljivo raspodijeliti sfere po svojoj prtljazi. Ova metoda osigurava očuvanje suhih odjevnih predmeta, posebno ako uključujete i vlažan kupaći kostim. Ne zaboravite dodati silikagel za optimalne rezultate.