ZNATE LI ZAŠTO JE KOZIJE MLIJEKO DOKAZANO NAJLJEKOVITIJE: Američke bolnice ga koriste za liječenje najtežih bolesti…

Ovom se metodom u američkim bolnicama liječe najteže bolesti.

Stoljećima su se različite zdravstvene tegobe učinkovito liječile ovim drevnim lijekom, au današnjim američkim bolnicama koristi se za rješavanje kritičnih stanja pacijenata.

Proizvodi od kozjeg mlijeka svjetski su poznati zbog svoje iznimne vrijednosti i naširoko se smatraju najzdravijom opcijom. Međutim, učinak ovih proizvoda nije nedavno otkriće, budući da su čak i drevni liječnici poput Hipokrata i njegovih prethodnika koristili kozju sirutku za liječenje brojnih bolesti. Trenutno sve medicinske ustanove u Sjevernoj Americi surađuju s farmama koza, nabavljajući mlijeko i meso za prehranu svojih pacijenata.

Nažalost, konzumacija mlijeka, kefira i sira u našem narodu ne odražava njihovu važnost u uravnoteženoj prehrani. Kozje mlijeko sadrži mliječnu mast u rasponu od 2,5 do 4,5 posto, a sastoji se od manjih masnih kuglica promjera 2 do 3 mikrometra. Ove manje masne kuglice se lakše razgrađuju, što rezultira poboljšanom probavljivošću kozjeg mlijeka. Ovaj je atribut posebno važan za prehrambene potrebe djece, pacijenata i pojedinaca u procesu oporavka.

Kozje mlijeko se pokazalo učinkovitim u liječenju niza poremećaja apsorpcije kod osoba s hiperlipoproteinemijom, bolestima srca, dječjom epilepsijom, fibroznim cistama, žučnim kamencima i žučnim kamencima, što daje pozitivne rezultate.

Nekoliko je prednosti povezanih s konzumacijom kozjeg mlijeka:

Sastav kozjeg mlijeka vrlo je sličan majčinom mlijeku, a posjeduje i antibakterijska i antialergijska svojstva.

Pomažući u eliminaciji toksina iz tijela, kozja sirutka istovremeno jača imunološki sustav.

Proces probave kozjeg mlijeka obično traje oko 40 minuta, dok je za probavu kravljeg mlijeka potrebno otprilike dva i pol sata.

U usporedbi s kolesterolom koji se nalazi u kravljem mlijeku (13mg/100g), sadržaj kolesterola u njemu je niži i iznosi 10mg/100g.

Osobe s dijabetesom također mogu sigurno konzumirati ovaj napitak.

Kozje mlijeko, jer koze konzumiraju koru biljke, sadrži veliku količinu silicija, minerala koji pozitivno utječe na stanje kože, kose, noktiju i živčanog sustava. Preporuča se konzumacija kozjeg mlijeka jer je bogato oligosaharidima koji imaju protuupalna svojstva i pomažu u regulaciji rada crijeva. Osim toga, kozjem mlijeku nedostaje laktoze, šećera koji se u većim količinama nalazi u kravljem mlijeku. Kod odraslih osoba konzumacija kozjeg mlijeka može pomoći u prevenciji visokog krvnog tlaka i ateroskleroze.