DJELUJE 80% BRŽE OD LAKSATIVA: Jedite ovaj DŽEM pred spavanje i ujutro ćete isprazniti sav sadržaj crijeva

Alternativni naziv za ovaj džem je “bolnički džem”, budući da je bio podvrgnut testiranju na osobama koje pate od teškog zatvora. Njegova učinkovitost je dokazana i može se prepisati.

Iako možda o tome ne govori rado, u stvarnosti je zatvor raširen problem, koji on smatra osjetljivom temom.

Nedovoljna tjelesna aktivnost, stres, određeni lijekovi, neadekvatan unos vitamina, dehidracija, pa čak i prisutnost neke osnovne bolesti mogu pridonijeti pojavi ovog stanja.

Dok se zatvor može činiti benignim, njegovo produljeno trajanje može značajno utjecati na udobnost i dobrobit pojedinca, uzrokujući da se osjećaju nelagodno u vlastitom tijelu dulje vrijeme.

Prisutnost otežanog pražnjenja crijeva i čvrstog izmeta ključna je značajka ovog stanja. Prema statističkim podacima, svaki deseti pojedinac ima poteškoća u tom smislu.

Značaj liječenja zatvora nije samo u ublažavanju boli, već iu smanjenju zadržavanja otpadnih tvari.

Upravo je zbog toga ključno istražiti prirodne lijekove, a pekmez se ubraja među najučinkovitije dostupne opcije.

Kako bi ublažili zatvor, pacijenti bi svakodnevno konzumirali obilnu žlicu džema, što je rezultiralo primjetnim povećanjem učestalosti pražnjenja crijeva.

Zbog svojih brojnih zdravstvenih prednosti, datulje se naširoko smatraju najhranjivijim dostupnim voćem.

Datulje sadrže vitalna prirodna vlakna koja su ključna za održavanje pravilnog rada crijeva. Kao zdravija zamjena za obični šećer, datulje sadrže prirodne šećere koji nude savršenu alternativu.

Hurme, zbog svoje lako probavljive prirode i svojstva suzbijanja apetita, služe kao prirodni izvor multivitamina, što pokazuje njihov sastav.

Hurme se posebno preporučuju osobama s anemijom zbog iznimnog sadržaja željeza. U 100 g datulja nalazi se otprilike 0,90 grama željeza.

Prisutnost željeza u hemoglobinu ima ključnu ulogu u regulaciji kapaciteta krvi za prijenos kisika. U međuvremenu, datulje su bogate kalijem koji ima blagotvorno djelovanje kod proljeva. Nadalje, pomažu u obnovi crijevne flore.

Upute za izradu džema s prirodnim laksativnim svojstvima.

Sastojci:

Za ovaj recept trebat će vam

  • 150 grama datulja (ekvivalentno 1 šalici),
  • 150 grama suhih šljiva (također 1 šalica)
  • i 1,5 šalica prokuhane vode.

priprema:

Datulje i šljive narežite na manje komade. Potopite ih u kipuću vodu i nastavite kuhati dok ne dobijete gustoću.

Potrebna količina bi trebala biti dovoljna za 20 porcija. Ovaj slatki džem pogodan je za pojedince svih dobnih skupina. Može se uživati ​​samostalno, koristiti kao namaz ili dodati u žitarice za dodatni okus.

Desetljećima se suhe šljive preporučuju zbog svojih nutritivnih prednosti i pozitivnog utjecaja na zdravlje.

Obiluje i vlaknima i sorbitolom, ovo voće može se pohvaliti nevjerojatnim povećanjem od 15 puta u usporedbi s drugim voćem.

Dijabetičari imaju mogućnost konzumiranja sorbitola, šećernog alkohola koji se podvrgava postupnom procesu probave u crijevima, što rezultira stvaranjem stolice mekše konzistencije.

Hurme služe kao vrijedan rezervoar vitalnih prirodnih vlakana koja igraju ključnu ulogu u održavanju pravilnog rada crijeva. Po svom sastavu datulje se mogu smatrati prirodnim multivitaminskim suplementom univerzalne primjenjivosti.

Stolica je stabilizirana uključivanjem datulja. Posjeduju ljekovita svojstva koja pomažu u liječenju gastrointestinalnih problema, potiču zdravu stolicu i olakšavaju rast korisnih mikroorganizama.

Evo nekoliko korisnih prijedloga za održavanje redovite stolice:

Kako biste poboljšali zdravlje probavnog sustava, preporučuje se povećati unos vode i u prehranu uključiti hranu bogatu vlaknima poput voća i povrća. Preporučljivo je suzdržati se od oslanjanja na laksative i umjesto toga istražiti prirodne lijekove za pomoć probavi. Dodatno, preporuča se ograničiti konzumaciju mlijeka i kofeina.