Ako bacate ove kesice – prestanite odmah: Niste svesni koliko korisne mogu da vam budu!

Imati ovaj predmet u svom kućanstvu pokazat će se korisnim za mnoge svrhe.

Velika je vjerojatnost da ste prilikom kupnje dobili torbu sličnu ovoj, no možda nikada niste razmišljali o njezinoj svrsi. Ova torba izrađena je od silicija, točnije silika gela, koji služi kao apsorber vlage. Proizvođači ga obično stavljaju u kutije za cipele, kozmetička pakiranja i druge proizvode radi zaštite od upijanja vlage i neugodnih mirisa.

Oznaka upozorenja na vrećici izričito upozorava na negutanje zbog potencijalnog rizika od gušenja. S obzirom na to da se u vrećici nalaze prozirne kuglice, postavlja se pitanje kako ona može poslužiti ikakvoj praktičnoj namjeni u našem kućanstvu.

Uklanja neželjene mirise

Za sportsku opremu ili dječju torbu za vježbanje razmislite o stavljanju vrećice silikonskog gela unutra. To ne samo da će apsorbirati vlagu iz znojnih tenisica i druge opreme, već i ukloniti sve neugodne mirise. Smanjenjem vlage minimalizira se rast bakterija i gljivica, što rezultira višestrukom dobrobiti. Ne zaboravite ukloniti i baciti vrećicu nakon mjesec dana, jer njezina učinkovitost nije neograničena.

Čuva i štiti kompaktne elektroničke uređaje.

U slučaju da vaš elektronički uređaj, poput telefona ili tableta, slučajno dođe u kontakt s vodom, ključno je odmah poduzeti mjere kako biste ga spasili. Stavljanje uređaja u praznu čašu i osiguravanje da bude prekriven vrećicama silikagela ima ključnu ulogu u ubrzavanju uklanjanja vlage. Ovaj korak u konačnici određuje hoćete li se zauvijek oprostiti od svog voljenog gadgeta ili ćete ga uspješno oživjeti. Važno je napomenuti da se ne savjetuje korištenje sušila za kosu za sušenje mokrih uređaja, pa je spomenuta metoda izvlačenja vlage nedvojbeno optimalno rješenje.

Miris neiskorištenih predmeta revitaliziran je njegovom prisutnošću.

Kako biste se izborili s neugodnim mirisom koji često muči predmete pohranjene na najvišim policama vašeg ormara, gdje se nalazi izvansezonska odjeća, razmislite o stavljanju silikonskog gela. Ovo jednostavno rješenje učinkovito će spriječiti ustajali miris koji se zadržava na odjeći koja se ne dira duže vrijeme. Isti princip vrijedi za poplune, deke i frotirne tkanine koji se koriste isključivo tijekom odabranih mjeseci u godini.

Vjetrobransko staklo je očišćeno od magle.

U hladnim i maglovitim jutrima, korištenje silikonskog gela može ubrzati proces odmagljivanja vašeg vjetrobranskog stakla. Jednostavno stavite nekoliko vrećica gela na unutarnju stranu stakla kako biste smanjili kondenzaciju i smrzavanje, osobito kada temperature padnu ispod nule.

Zadržava blistavu privlačnost dragocjenog dragog kamenja i finog nakita.

Stavljanjem silika gela u kutiju za nakit možete učinkovito usporiti proces oksidacije. Posljedično, nakit će zadržati svoj sjajni sjaj bez potamnjenja.