Bakica Radmila sa 89 godina živi sama u planinama i preko 15 godina gleda kroz prozor, čekajući dolazak svog SINA! (FOTO)

Njeno ime je Radmila i ona je bakica koja zivi sama u planinskom selu koji je inace udaljen od Leskovca oko 30 km i osim postara nju niko ne posjecuje iako je u tom selu rodjena sada ima 89. godina. Svi su je napustili ili su umrli a zadnja joj je zelja da zagrli svog sina kojeg 15 godina nije vidjela i kojeg ceka kroz prozor da se on pojavi. Novinarka je posjetila bakicu Radmilu i napisala je tuznu ali i divnu reportazu a mi cemo sada da vama prenesmo. Ona kaze da je za nju najvazniji događaj kada dodje postar jednom mjesecno da joj da poljoprvirednu penziju te mu skuha kafu i sa njim makar pola sata prica.

Ona pokazuje stare i izblijedile slike a njena ispovjest je takva da joj je suprug umro prije dvije godine i da joj je prije 10 godina umrla kcerka i unuka a da joj je sin otisao z Rusiju i da ne zna ni kada ni da li ce doci.

Ostao mi je samo on a nisam ga vidjela 15 godina a i ne znam ni kako je da li je dobro ili ne moze da dodje radi papira. Ne krivim ga samo me zanima da li je ziv i zdrav ali voljela bi da g avidim prije nego li umrem. Ne znam zasto me crna zemlja ne uzme jer ovo nije zivot.- ovo je prica od starice koja moli da ne govorimo njeno ime i prezime i da joj sliku objavimo jer ne zeli da znaju svi za njenu bol i da unuka koja zivi sa zetom ovo ne procita pa da se ne postidi svoje bakice.