“BEBU PRESVUČEM ZA 5 MINUTA, A MOGU I DA JE ZAGRLIM” Dejana rođena bez ruku, živi punim plućima: Samo 2 stvari ne može sama

Dejana Bačko, popularno poznata kao „Devojka sa krilima“ na društvenim mrežama, u ovoj godini uspešno je prihvatila svoje obaveze kao majka i sada otkriva svoje težnje za predstojeću 2024. godinu.

Pre nekoliko godina, pojavljivanje Dejane Bačko u emisiji “Život je priča”, devojčice rođene bez gornjih udova koja sve postiže uz pomoć leve noge, ostavilo je u neverici brojne pojedince.

Dejana mnoge obraduje svojom izuzetnom sposobnošću da se sama kupa, hrani i oblači koristeći samo nožne prste, veštinu koju je usavršila još od školskih dana.

Osim što je talentovana slikarka, Dejana je prvakinja u paratekvondou, a bavi se i streljaštvom. Jednom je razmišljala o svom putovanju, priznajući da, iako se u početku pitala zašto je ovaj put izabran za nju, na kraju ga je prihvatila kao svoju sudbinu, prepoznajući da je Bog uzeo nešto od nje, ali joj je dao i izuzetan dar.

Dejana je prethodne godine doživela radost prihvatanja majčinskih obaveza uz partnera Marka Nežića, što je rezultiralo dolaskom njihove ćerke Lare. 2023. godina donela je ogromnu sreću Dejani, a tokom intervjua za Mondo, otvoreno je podelila transformativni uticaj koji je majčinstvo imalo na njen život.

“Bila je to nesumnjivo najradosnija godina, ispunjena dodatnim obavezama i izazovima. Međutim, iznjedrila je i osjećaj ljubavi bez premca koji nikada prije nisam iskusio. Iako sam se trudio da pravim česte pauze i dajem prioritet odmoru, posvetio sam značajan dio mog vremena za unapređenje karijere kao slikara 2023. Uz to, preuzeo sam inicijativu da pokrenem i aktiviram svoj YouTube kanal, ‘DEVOJKA SA KRILIMA’, koji je brzo prikupio preko 600.000 pratilaca. Izuzetno nam je zadovoljstvo dijeliti naš svakodnevni životni stil sa drugima, i zahvalni smo na prilici da svoju ljubav širimo izvan sebe.

Iako je sve postalo malo izazovnije, postalo je i značajno ljepše. Naša svakodnevna rutina poremećena je brojnim obavezama, pa pokušavamo da nađemo trenutke tokom dana da se usredsredimo na svoju bebu, dajući u skladu sa tim svoje zadatke. Uglavnom, Marko je taj koji preuzima kontrolu tokom noći, što mi uveliko pomaže tokom dana. Međutim, nevjerovatno sam zadovoljna i ponosna na sebe jer imam samopouzdanje i sposobnost da bez napora ostanem kod kuće sa bebom. Otkrio sam tehnike da je obučem, presvučem, uspavam i nahranim bez ikakvih poteškoća.

Prema Dejaninim rečima, njena romantična veza sa Markom počela je početkom 2020. godine. Njih dvoje su se prvo ukrstili 2018. tokom programa obuke o ishrani na svom radnom mestu, gde je Marko bio instruktor.

Od početka naše veze otkrili smo brojne kvalitete i karakteristike jedni u drugima koje oboje cijenimo. Posjeduje duh avanture i napreduje u aktivnom načinu života, neprestano u potrazi za novim iskustvima. Privukao me njegov način razmišljanja, njegova perspektiva i način života. S druge strane, privukla ga je moja nepokolebljiva pozitivnost, moja spremnost da prihvatim nove mogućnosti i besprijekorna suradnja koju smo uspostavili rano. Zanimljivo je da smo odluku da se preselimo doneli nekoliko meseci u našoj vezi. Kasnije su nas okolnosti izolacije još više zbližile. Provođenje mnogo vremena zajedno od samog početka nam je omogućilo da brzo produbimo razumevanje jedno o drugom“, razmišlja Dejana.

Naša buduća agenda za 2024. godinu uključuje skup sveobuhvatnih planova i strategija.

Kao porodica, imamo aspiracije da postignemo u različitim oblastima našeg života, uključujući naše karijere, naše zajedničke poslovne poduhvate i našu strast za slikanjem. Osim toga, željni smo da zajedno uđemo u nova iskustva. Višestruko preseljenje u protekle dvije godine bilo je izazovno, ali s nestrpljenjem iščekujemo završetak našeg novog stana sljedeće godine, gdje planiramo da se skrasimo u doglednoj budućnosti. Razmišljajući o događajima iz 2023. godine, ispunjen sam zahvalnošću i nadom da ćemo do kraja 2024. godine imati još više razloga za slavlje. Jasno je da su oni koji imaju ciljeve, planove i jasnu viziju onoga što žele oni koji su istinski vođeni.

Dejanina porodica, a posebno njena majka, pružili su joj podršku i ohrabrenje u izazovnim trenucima, omogućavajući joj da stekne niz veština izvan osnovnih. Svojom odlučnošću i prirodnim sposobnostima savladala je umjetnost šminkanja, kucanja na telefonu i navigacije kompjuterskim zadacima. Jedini zadaci sa kojima se samostalno bori su vezivanje kose i zakopčavanje farmerki.

Lara i ja dijelimo posebnu vrstu zagrljaja, zagrljaj “sendvič”, gdje Marko stoji na jednoj, a ja na drugoj strani, a Lara u sredini. U početku mi je bilo prilično izazovno, posebno tokom prvog mjeseca. Međutim, nakon dva dana, počeo sam se osjećati opuštenije i dovoljno samopouzdano da je podignem vlastitim nogama i premjestim s jednog mjesta na drugo. Kako su mi leđa postepeno jačala, sve više sam se opuštao. S ponosom mogu reći da sam sada zadovoljan svojim napretkom i kako sam pobijedio taj strah. I moja porodica i Markova porodica su odigrali značajnu ulogu u podršci na ovom putu, ali moram posebno da odam priznanje Marku na nepokolebljivoj pomoći“, priznaje Dejana.

Održavajte svoju odlučnost prema svojim ciljevima i sačuvajte svoj osmeh uprkos uticaju sveta, jer upravo svojim osmehom možete pozitivno uticati na svet.

Dejani Bačko se postavlja niz sažetih pitanja, ukupno pet.

Ko je bio kreativni um iza nadimka za vaš Instagram nalog, gde predstavljate devojku sa krilima?

Tokom mog gostovanja u televizijskoj emisiji “Život je priča” sa Tatjanom, od nje sam dobila ime “Devojka sa krilima”.

Za deceniju od sada, kako zamišljate sebe u budućnosti?

U svojoj viziji budućnosti, zamišljam sebe kako nastavljam da se bavim svojim strastima, dostižući naše profesionalne aspiracije i balansirajući svoje vrijeme za hobije, putovanja i ispunjena iskustva.

Koja je jedina stvar koja vas nikada ne iznervira, a koja je jedina stvar koja vam uvijek izmami smijeh na usnama?

Lara i Marko imaju neospornu sposobnost da dosledno unose smeh u moj život.

U Novom Sadu, koji je vaš omiljeni aspekt?

Iako nemam neke konkretne tačke da se obratim, moram da izrazim svoje duboko divljenje Novom Sadu. Marko i ja smo učestvovali u brojnim diskusijama o ovoj temi, i oboje dijelimo mišljenje koje se ni jedno drugo mjesto ne može uporediti. Iako se možemo upustiti u razne zemlje i lokacije na privremene periode, Novi Sad će uvek imati posebno mesto u našim srcima kao naš dragi dom.

Koliko je procijenjeno vremena potrebno da se obučete, kao i vašoj kćerki?

Vrijeme koje mi treba da se pripremim je manje od 5 minuta, a kada je u pitanju priprema Lare, obično se kreće od 5 do 10 minuta. Trajanje zavisi od toga da li moram da se upustim u zaigranu borbu sa njom ili će ona ostati mirna dok je oblačim.