Beki Bekić godinama skriva svoju nacionalnost i to je godinama tajna! Pevač radi svega ovoga doživeo velike neprijatnostI! (FOTO)

Kada današanji pevači odlaz

e na slavlja jasno nam je da ce tu da zarade jako puno novca. Naime pogotov kada su na vjencanjima a tu prednjace romska slavlja. Danas cemo mi da se fokusiramo na poznatog pjevača koji je oličenje romskih svadbi. BEKI BEKIC je inace poznat da ima jako emotivnu muziku a pored toga ima i zarazan osmijeh koji plijeni sve ljude. Nije poznato da se on tokom svog zivota suočavao sa velikim brojem izazova koje je imao radi svog albanskog porijekla.

 

On je 1991. godine odlucio da kupi stan u Beogradu i tada se Beki po prvi put susreo sa problemom. Iako on preko nekoliko desetina godina zivi i radi u Beogradu, on je morao da kupi nekretninu u Borci. KADA JE TREBAO DA okonca neke zakonske procedure oko kupovine dobio je odbijenicu. Naime obrazlozenje je tada bilo “ZABRANJENO SKLAPANJE UGOVORA O PROMETU NEKRETNINE KADA VLASNIK NEKRETNINE MIJENJA U KORIST OSOBE DRUGE NACIONALNOSTI.” Ovo je jednostavno izravno uticalo na njegov nacionalni stav, te je izazvalo nemir i nesigurnost kod gradjana koji su druge nacionalnosti.

Ali Beki nikada nije htio da krije albansko porijeklo. Ja sam porijeklom iz Gustinja u Crnoj Gori i uvijek sa ponosom sam govori o tome. Moje naslijeđe ima veliki znacaj za moje osjecaje i jako mi je tesko bilo kada sam vidio kakav je njihov stav prema meni. Htio sam imati stan u Beogradu u gradu koji mi je pruzio mnogo mogucnosti ali nije moglo da ispadne tako kako sam zelio.