Bio je samnom samo 9 dana u braku pa OTIŠAO kod moje komšinice! “Sada se saznalo zašto su svi muškarci pobjegli od Bosanke?”

Životna priča Bosanke je ispunjena oduvijek  sa nekim patnjama i jako teškim situacijama jer je prosla jako teške trenutke jer nije mogla da ostane trudna ni ti da rodi dijete.

U jednom selu kod Srebrenice u Bosni i Hercegovini  sada zive i brat i sestra ciji su zivotu jednostavno ispleteni nekom čeznjom i tugom i usamljenoscu.

Ona kaže da bi vjerovala da bi joj zivot dosta laksi bio da joj je Bog dao da se ostvari kao majka, da makar pored sebe ima jedno dijete koje je toliko zeljno zeljela i mastala o njemu.

Kako je i sama rekla u razgovoru sklopila je nekoliko brakova ali svaki put je bila napustena od partnera pogotov u onim trenutcima kada su oni shvatili da ona nije sposobna da postane majke i da im ona nece nikada podariti nasljednika.

I sestra i brat se sada bave poljoprivredom i stočarstvom to im je primarno sto se tice zarađivanja i preživljavanja.  Iako ona ima preko 70 godina i dalje radi marljivo, brine se o stadu ovaca, obradjuje zemljiste i za nju nema prepreke.

Iako je imala mnogo uspona i padova nikada nije htjela da posustane i nikada nije htjela da kaze da joj je teško i da ona nesto ne moze. Iako ona zivi sa bratom brat je odlucio da joj ustupi jednu sobu da ima svoj mir.

Nema licne imovine nego je tu da pomogne svom bratu. Kako je rekla najvise voli ljeto jer tada uziva da bere gljive, sljive koprivu i obezbjedjuje sebi i svojoj porodici sve sto im je potrebno.

Ono sto je cudi jeste da pojedinci iako su sposobni za rad ipak biraju da ne rade i da mole za pomoc.

Iako zivot nije ono sto sam mastala. ja tokom ljeta zadovoljim glad sa gljivama sljivama i berbom kopriva. Skupljam sve sto mogu da bi obezbjedila sebi dovoljno hrane. pOSEBNO ME OBESHRABRUJE kada vidim ljude iz ruralne zajednice koji gundjaju radi nedostatka imovine i nikako nisu spremni da rade i poduzmu nesto. Kljuc uspjela je produktivni rad. Kako navodi udavala se dva puta ali oba braka su jednostavno stala radi nesposobnosti zaceca i tako je ostala i bez svoje porodice. Na kraju srecu je pronasla i sa trecim suprugom ali radost je kratko trajala jer je umro. U proslosti je dozivjela nesrecu da su je muzevi svi ostavljali.