Svi se pitaju kako Arapkinje u 60-tim izgledaju bolje od Srpkinja u 30-tim! OVO je 5 razloga zašto žene sa istoka su duže mlade i održavaju MLADOST

Pravila koje Arapske zenek poštuju jeste da one rade sve na sebi da bi jednostavno sacuvale svoju ljepotu ali tokom i starijeg vremena. Istraživanja naučnika otkrilo je da Arapske zene imaju jako njegovanu kozu i to jer primjenuju pet ovih pravila i tako omogućuvaju da zadrže mladi izgled i ako su odavno vec u 6-oj deceniji!

  1. GUSTE OBRVE

One sve njeguju guste obrve i to je karakteristicno  jer dobiju veliki volumen  uz pomoc ulja. Rijetko se koristi pincetu, održavaju zdrav  i prirodan izgled obrva pa i dok su zrelije godine.

 

2. AJLAJNER

Jedan dio Arapkinja jako cesto svoje oci naglašava sa crnim ajlajnerom i tako to istice njihov misteriozni pogled na zivot.

 

3. REDOVNE POSJETE HAMAMU

Orjentalne kupke čiste kožu ali i samim tim uklanjaju otrove i toksine. Dok traje proces znojenja uklanja se gornji i donji dio sjaj,elastičnost  i glatkoca na licu i tijelu.

 

4. NJEGA ZUBA

Snježnobijeli zubi su karakteristicni za Arapkinje  a tajna lezi inace u njihovoj oralnoj higijeni. Ima praksa pranja zubi koja je stigla u Evropu iz svih ostalih Arapskih zemalja. Oni predstavljaju zaista veliki trud oralnoj higijeni i sve to koriste sa raznim prirodnim sredstvima.

 

5. KVALITETNA KOZMETIKA NA BAZI ULJA

 

Arapkinje jako vole da koriste prirodno kozmetiku da bi njegovali i kozu i kosu. Da bi njihova kosa bila duga i sjajna koriste ulja a isto tako  u tijela masiraju razna ulja, pogotov ulja za masazu da bi bila koza blistava i njegovana.