Bosanac govori oko 80 jezika i svaki nauči ovako za 2 nedelje: Svi se pitaju kako je moguće, kad čuju istinu – zalede se

Muhamed Mešić, porijeklom iz Tuzle, apsolutno je zadivljujuća ilustracija nesvakidašnjih ljudskih sposobnosti! U dobi od 39 godina, ova izvanredna osoba, koja se bavi pravom i posjeduje dar za jezike, doista je čudo jer vješto komunicira na više od 73 različita jezika. No, ne izdvaja ga samo sama količina jezika koje je savladao, već i njegova neutoljiva žeđ za stjecanjem novih jezičnih vještina, što se općenito smatra fenomenom!

Tijekom obiteljskog odmora u Grčkoj, bez napora je stekao početne vještine stranih jezika. Kao gradski vijećnik sa svojih 16 godina preuzeo je značajnu odgovornost. Prepoznajući njegova postignuća, dobio je cijenjenu nagradu “Brainswork Make a Difference Award” 2010. godine.

Sa samo 26 godina, Muhammad, koji je rođen 1984., već je savladao impresivan repertoar od 56 jezika. Njegov obrazovni put vodio ga je kroz osnovnu i srednju školu u Tuzli, gdje je brusio svoje lingvističke vještine. Rat mu je pružio priliku komunicirati s vojnicima UNPROFOR-a iz raznih nacija, potaknuvši njegovo zanimanje za švedski, urdu i norveški, potaknuvši ga da nauči nekoliko fraza na tim jezicima.

Nakon završenog studija prava u Beču, sada je na poziciji voditelja odjela osiguranja i višeg savjetnika u “Keller Grundbau” u istom gradu. Ova osoba posjeduje izvanredan talent za jezike, bez napora govori 12 različitih jezika i učinkovito komunicira na dodatnih 61 stranih jezika.

Prema Muhamedovim riječima, put do uspjeha može se pronaći kombinacijom želje i upornosti. Ističe da ljudska odlučnost i entuzijazam igraju ključnu ulogu u postizanju ciljeva. Muhamed tvrdi da različiti jezici nude jedinstvene perspektive svijeta, što rezultira svježim i jasnim razumijevanjem. Njegov pristup učenju je jednostavan: pronalaženje najučinkovitije i najlakše metode za stjecanje znanja.

Akademska zajednica se jako zainteresirala za njegove iznimne sposobnosti, jer je identificiran kao osoba sa specifičnom vrstom Savantovog sindroma, što ga čini značajnim predmetom istraživanja.

Muhamed Mešić služi kao izvanredan izvor motivacije, ne samo zbog svoje izvanredne lingvističke vještine, već i njegove nepokolebljive predanosti težnji ka znanju. On nam prenosi važnost ustrajnosti, entuzijazma i spremnosti da prihvatimo nove susrete, naglašavajući činjenicu da je potraga za učenjem vječno putovanje.