Čuveni pevač Nino, od Amira preko noći postao NIKOLA! Umro u 43.-oj godini a ovako se oprostio od najmilijih! DA li ga se sećate?(FOTO)

Amir Rešić je odlucio da prihvati svoj novi vjerski identitet kao Nikola a nakon toga je svoju karijeru nastavio pod imenom Nino i tako su ga znali svi do kraja. On je opet 2004 godine donio odluku da bi bilo dobro da vrati svoje izvorno ime Amir. Tokom svih ovih godina tranzicije, svi su ga kritizirali i govorili da on ne zna ni ko je ni sta je. Da je Nino jos uvijek ziv sada bi imao 60 godina ali nazalost sudbina za njega je imala sasvim neke druge planove. Umro je u svojoj 43 godini a ovo su zadnji njegovi dani.

Ono sto malo ljudi zna jestre da je Nino dozivio vjersko prebraćanje i uzeo je umjesto Nikole ime Nno. Prvo je sa islama presao na pravoslavlje radi karijere ali onda je ponovo vratio svoje ime 2004 godine. Ova mu je odluka donijela nadimak da je “prodao veru za večeru.”

On je rođen i odrastao je u Kozarskoj Dubici u Bosni. Nino je tamo i stekao svoje obrazovanje, nakon toga se seli za Srbiju. Tpkom odrastanja dijeli blisku vezu sa mlađim bratom Dejanom, te je sve bilo puno ljubavi i pažnje. Nino je bio zaista izbirljiv sto se tiče prijatelja.

prva kćerka Amela rodila se prije nego li je on usao u brak. Nakon toga Nino je sklopio i dva braka, i jos dvije kcerke dobio a to su Sandra i  Tamara.