Da li ste znali da radi ovoga mogu da vas vrate sa granice! JEDNU stvar provjerite prije nego li SE ODLUCITE na putovanje!

Nama polako sada dolazi i vrijeme godisnjih odmora i dosta ljudi odlucuje se na more da idu ako su cijene zaista visoke sada. Neki se sada i zaduze da bi dosli na more, neki dignu kredit da bi bili na odmoru. Da ne bi imali neku neugodnu sitauciju na granici na moru jako je bitno da procitate o cemu cemo vam sada govoriti.

Za sve one koji su se dogovrili da idu na ljetno putovanje u inostranstvo vazno je da se zna da imaju neke određene okolnosti u kojima carinske vlasti mogu da vam zabrane da idete preko granice. Ima veliki broj prekrsaja ili prijestupa koji se mogu desiti. Za pocetak neplacene kazne za nepropisno parkiranje na oznacenoj povrsini moze da vas ugrozi i samim ti necete moci da napustite drzavu.

Imaju dva scenarija u kojima nalog postaje pravan. Prvi je ako vi kao primatelj narudzbe odlucite da ne poduzmete nista a drugi scenarij je ako sudska odluka se donese nakon sto ste dobili naklog i daje vam mogucnost da izaberete. Ako smatrate da ste pocinili prekrsaj imate mogucnost da rijesite problem prilikom placanja kazne. Ako smatrate da ste ipak nevini imate mogucnost da zadrzite sudsku odluku u odredjenom roku i da se pokrene postupak.