Da li vi imate ovakve crvene tačkice na tijelu? OVO SU RAZLOZI ZAŠTO SE JAVLJA I KADA TREBA HITNO DA SE OBRATITE LJEKARU (FOTO)

Ako uočite iznenada da se pojave neke tačkice na vašoj koži budite uvjereni da ne treba da se brinete. Vjerovatno da se ovdje radi o angiomu to jeste bezopasnoj nekanceroznoj izraslini koaj se inace sastoji od krvnih zila. Ima mnogih razlicitih vrsta angioma koji se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela. KADA SE DESI da pojedinac navrsi 30 godina uobičajno je da se kod njih javljaju male mrljice koje se nalaze na rukama, ramenima a neakda i na grudima zena.

Kada ljudi stare odvijaju se neke prirodne transformacije i to dovodi do razvoja angioma. Njihova prisutnost moze znaciti i temljne probleme kao sto je bolest jetre, poremećaje koji se dešavaju unutar krvozilnog sistema ili neke probleme u harmonskim razinama. Pojavih ovog u djecijoj dobi je moguca ali i tokom trudnoce. KAda se manifestuje u velikim kolicinaam znaci da se desava neka vrsta ostecenja jetre.

Ako primjetite bilo kakve nepridviđene promjene koje su u velicini obliku ili krvarenje poreporucuje da treba hitno da trazite ljekarsku pomoc. PREMA NEKIM STRUCNJACIMA angiomima se treba obratiti samo ako se desava aktivno krvarenje ili bilo koji oblik koji se javlja kod nelagode.