Da li znate- Snijeg u APRILU ima veliku simboliku, te spremite se da ova godina bude… (FOTO)

Ono sto nas je sve sokiralo jeste da je temperatura od jutros u velikom i zaista drasticnom padu a  u nekim dijelovima nase zemlje juce smo mogli da vidimo da je pao snijeg i to zaista u velikim kolicinama skoro pa ne ocekivano.

Na nasim prostorima ne mozemo tako cesto da vidimo da snijeg padne u aprilu ali da li ste znali da to sve nosi veliku i jaku simboliku a vi pogledajte sada o cemu se tu radi.

Prema nekim vjerovanjima, nagli vremenski preokret je opomena od prirode da ljudi trebaju da paze na svoje ponasanje da trebaju ad rijese neke dileme koje su dugo ih mucili. Prema nekim narodnim vjerovanjim ovo su “Babine huke “koje inace traju od kraja marta pa sve do kraja aprila a ovo je sada malo zakasnilo cini se. Tada se moze desiti da zapusu hladni vjetrovi.

Kako inace proljece znaci novo buđenje prirode, ponovo rađanje i dolazak do harmonije, ako do toga ne dodje onda se desava opomena da treba da pazimo kako da se ponasamo i da trebamo u skladu sa prirodnom da zivimo, jedni sa drugim a ne sami i ne peotiv svih.

Vjerovanje govore da snijeg u aprilu nas podsjeca da treba rijesiti sve sto nismo prethodnih mjeseci i ono sto nas blokira u svemu treba da nas pokrene da bi krenuli dalje. Ako to uradite, sreca ce vas pratiti u mjesecima koji su pred vama.