DALA SAM SINU ULJE KAKO BI MU OLAKŠALA “ODLAZAK”, A SADA JE ŽIV!

37-godišnja žena po imenu Callie Blackwell, porijeklom iz Velike Britanije, našla se kako provodi noći u bolnici pored svog teško bolesnog sina po imenu Dervan.

Nakon neuspješnog ishoda Dervnove najnovije transplantacije koštane srži, našao se prikovan za bolnički krevet, podnoseći ogromnu patnju. Nemilosrdni napad kemoterapije i radioterapije ostavio je njegovo tijelo opustošeno mučnim bolom, zbog čega je bila potrebna primjena morfija za olakšanje. Njegovo stanje je bilo toliko teško da je čak i jednostavan čin jedenja postao nepremostiv izazov, jer je njegovo tijelo bilo prekriveno mnoštvom rana. Oba Dervnova roditelja, lišena bilo kakvog preostalog optimizma, pomirili su se sa stanjem iščekivanja, nesigurni u budućnost. Uprkos Dervnovoj urođenoj sposobnosti da održi pogled pun nade u suočavanju sa nedaćama, na kraju je i on podlegao neodoljivim okolnostima.

Medicinski radnici su iscrpili sve moguće opcije i došli do tačke neizvesnosti. Uložili su sve napore u okviru svojih mogućnosti. Nakon obilježavanja njegovog četrnaestog rođendana, njegova majka priča da su se vratili u bolnicu, pomireni sa predstojećim zaključkom. U tom kritičnom trenutku lebdio je na ivici smrtnosti. Međutim, bez znanja ljekara, Callie i njen supružnik Simnom donijeli su tajnu odluku da daju smirujuće ulje kanabisa, s namjerom da ublaže njegovu ogromnu patnju i tjeskobu, kako su otkrili njegovi roditelji.

U tom konkretnom slučaju, našao sam se u poziciji u kojoj mi apsolutno ništa nije preostalo da rizikujem. Za čudo, njegovo zdravlje se gotovo istog trenutka popravilo. U početku su mu medicinski stručnjaci dali samo nekoliko dana da preživi, ​​ali njegovo stanje je počelo pokazivati ​​znakove poboljšanja. Tih nekoliko dana proteglo se u sedmice, a prije nego što smo to shvatili, te sedmice su se pretvorile u godine. Trenutno, on je živahan i napredan 17-godišnji mladić koji uživa u dobrom zdravlju, prihvata život i redovno pohađa školu.